Το 65% των ποτών είναι"μπόμπα" - Δείτε πως θα το καταλάβετε....

Πως μπορείτε να αντιληφθείτε ότι το ποτό σας είναι «μπόμπα»; Δείτε πως δεν θα πέσετε στην παγίδα χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις σας και την παρατηρητικότητα σας.
Μην αναμιγνύετε το ποτό σας με αναψυκτικό γιατί μπορεί να ”καλύψει” την πραγματική γεύση του ποτού σας και έτσι δε θα μπορέσετε να καταλάβετε αν είναι «μπόμπα» ή όχι.
Αν η γεύση του δε μοιάζει με το ποτό που έχετε συνηθίσει να πίνετε ή αν σας έκαψε το λαιμό, τότε υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να είναι ”μπόμπα”.
Στην περίπτωση που είστε πολλά άτομα στην παρέα καλό είναι να ζητήσετε μπουκάλι και όχι ξεχωριστά ποτά. Βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι που σας έφεραν είναι σφραγισμένο.
Για να ελέγξετε την ποιότητα του ποτού πριν πιείτε κουνήστε καλά το μπουκάλι. 
Αν το ποτό αργήσει να ξαναβρεί την καθαρότητα περισσότερο από λίγα δεύτερα, τότε μάλλον θα πρέπει να αποφύγετε να το πιείτε.
Αν έχετε παραγγείλει ένα ποτήρι ποτό, καλύψτε το πάνω μέρος του ποτηριού με ένα σουβέρ ή την παλάμη σας, ανακινήστε το δυνατά και δοκιμάστε μια γουλιά. Αν σας καίει το λαιμό ή αργήσει να καθαρίσει, τότε ίσως πρόκειται για ”μπόμπα”.
pathfinder.gr

Έλεγχος γνησιότητας τσίπουρου ή ρακί:
Ρίξτε λίγο τσίπουρο στην παλάμη σας και απλώστε το και στις δυο σας παλάμες. Αμέσως φέρτε τις παλάμες σας στη μύτη σας και εισπνέετε δυνατά.
Αν σας κάψει, έχει καλώς, αν όμως σας πιάσει βήξιμο και μπούκωμα, τότε δεν πίνετε τσίπουρο, αλλά λίπασμα…
Αν δεν συμβεί τίποτα από τα δύο, τότε δεν πίνετε τίποτα, παρά αρωματισμένο νεράκι με γεύση τσίπουρο…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια