Τον εκτέλεσε από 40 εκατοστά με δυο σφαίρες στο κεφάλι ο δολοφόνος τρομοκράτης.

Οι πιο ουσιαστικοί μάρτυρες για το φονικό στο Ηράκλειο είναι δύο άντρες και μία γυναίκα
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί ότι σε μία εβδομάδα ο 4ος χρυσαυγίτης θα μπορεί να δώσει κατάθεση
Στο βίντεο φαίνεται πως το τέταρτο άτομο που σώθηκε κοιτάζεται με τον εκτελεστή
Ο συνεργός του εκτελεστή
μετά τους πυροβολισμούς φώναξε: "έλα κάνε γρήγορα"
Την «προσωπογραφία» του εκτελεστή, το «πορτρέτο» του θέλουν να αποτυπώσουν σε χαρτί οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με τη βοήθεια σκιτσογράφου. Συγκεντρώνοντας τις πιο αξιόπιστες μαρτυρίες-καταθέσεις για το παρουσιαστικό του επιχειρούν να φτιάξουν ένα αρχικό σχέδιο. 

Προς το παρόν υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι έχουν επισημανθεί ως αξιόπιστοι από τους αρμόδιους αξιωματικούς, και έχουν δει όλη τη σκηνή της εκτέλεσης από την αρχή έως το τέλος. Από τη «σύνθεση» των περιγραφών τους, ο σκιτσογράφος έχει αποτυπώσει ένα πρώτο περίγραμμα. 

Σημαντική, σε αυτόν τον τομέα σκιτσογράφησης του προσώπου του εκτελεστή, ευελπιστούν να είναι η κατάθεση του 4ου νεαρού, που πέρασε σε απόσταση 2,5 μέτρων μακριά από τον δράστη, και πιθανόν μπορέσει να δώσει κάποια περισσότερα στοιχεία και την κατατομή του προσώπου του. 

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήρθαν σε μία πρώτη επαφή μαζί του, ωστόσο αναφέρουν χαρακτηριστικά «πως δεν μπορούμε να περιμένουμε αυτή τη στιγμή πολλά από έναν άνθρωπο, που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον εκτελεστή, που δέχθηκε πυρά από αυτόν και είδε νεκρούς και τραυματίες τους φίλους του». Οι αστυνομικοί έχουν λάβει μία πρόχειρη κατάθεση περιγραφής των «5 σειρών» από τον νεαρό, και περιμένουν να έρθει σε μία ικανή ψυχική ισορροπία και ηρεμία, που θα τους επιτρέπει να λάβουν κατάθεση με την ουσιαστική έννοια του όρου. Εκτιμούν ότι το πολύ σε μία εβδομάδα ο νεαρός θα μπορέσει να τους βοηθήσει με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία έχει καταγράψει στη μνήμη του. 
«Θα μας κάνει "φωτογράφηση" μνήνης»

Ουσιαστικά οι αστυνομικοί, επιδιώκουν ο νεαρός να βάλει την «τελευταία πινελιά» στο σκίτσο του δράστη, στην όσο το δυνατόν πιο πιστή αποτύπωση του προσώπου του. Γι αυτό το λόγο, όταν κριθεί ικανός, η κατάθεσή του θα επικεντρωθεί σε αυτό το κομμάτι, με τον σκιτσογράφο δίπλα του προκειμένου να τον βοηθά με τα σκίτσα του να θυμηθεί τέτοια χαρακτηριστικά. 

Ο νεαρός θα περιγράφει, ο σκιτσογράφος θα αποτυπώνει αυτές τις περιγραφές, με τον νεαρό να επανέρχεται σε διορθώσεις, προκειμένου να καταλήξει στην αποτύπωση που εκπροσωπεί περισσότερο την εικόνα, που κατέγραψε εκείνος στη μνήμη του.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βλέποντας ξανά και ξανά το ανατριχιαστικό βίντεο της στυγερής εκτέλεσης διαπιστώνουν ότι όταν ο εκτελεστής ξεκινά να πυροβολεί προς τους τέσσερις νεαρούς, αυτός ο 4ος είναι ο πρώτος που αντιδρά και επιχειρεί να διαφύγει προς τα γραφεία. Σε αυτή την προσπάθεια διαφυγής, περνά σε απόσταση 2,5 μέτρων από τον εκτελεστή. «Φαίνεται στο βίντεο πως ‘κοιτάζονται’, πριν ο δράστης πυροβολήσει εναντίον του δύο φορές χωρίς ευτυχώς να βρει τον στόχο του» αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί. 

«Ο Καπελώνης δέχθηκε όρθιος δύο ‘χαριστικές’ βολές»

Συνεχίζοντας αυτή την επανάληψη της φρικιαστικής «θέασης» των λίγων δευτερολέπτων του δολοφονικού ντελίριου του εκτελεστή, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν κάτι ακόμη πιο φρικιαστικό. 

Ο εκτελεστής έχει πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά τον Αλέξανδρο Γέροντα, ανεπιτυχώς τον 4ο νεαρό, και προσεγγίζει τους Γεώργιο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Πυροβολεί τρεις φορές τον Γεώργιο Φουντούλη στο στήθος και φθάνει μπροστά στον Μανώλη Καπελώνη.

«Είναι φοβερό αυτό που βλέπουμε. Το νεαρό θύμα έχει ‘παγώσει’. Έχει μείνει ‘άγαλμα’. Δεν κάνει καμία προσπάθεια να φύγει. Είναι σαν να τον έχεις κολλήσει στο έδαφος» αναφέρουν σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί. Η συνέχεια είναι φρικτή. Ο εκτελεστής με απίστευτη ψυχραιμία φθάνει μπροστά του και από απόσταση περίπου 40 εκατοστών πυροβολεί τον νεαρό δύο φορές στο κεφάλι. «Ουσιαστικά του έδωσε ‘χαριστικές βολές’, ενώ ήταν όρθιος» υποστηρίζουν οι ίδιοι αστυνομικοί. Ο εκτελεστής επιστρέφει στον Γεώργιο Φουντούλη, που είναι πεσμένος σε μικρή απόσταση και δίνει και εκείνου χαριστική βολή.

«Έλα κάνε γρήγορα» φωνάζει ο εκτελεστής 

Η μοναδική αναφορά ομιλίας των δραστών, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, εμπεριέχεται στις καταθέσεις των τριών αξιόπιστων μαρτύρων. Αυτή έγινε κατά τη διαφυγή των δραστών. Κινήθηκαν και οι δύο μαζί στο πεζοδρόμιο, ο οδηγός που μέχρι εκείνη τη στιγμή παρείχε κάλυψη στον εκτελεστή, περνά κάθετα την Λ. Ηρακλείου πηγαίνοντας προς την μοτοσυκλέτα. Ο εκτελεστής με όρθιο ακόμη το χέρι κρατώντας το πιστόλι, περιμένει στη συμβολή της Λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Αυξεντίου, παρέχοντας εκείνος με τη σειρά του κάλυψη στον συνεργό του. 

Ο οδηγός φαίνεται να βάζει το όπλο του σε μπαγκαζιέρα που είχε η μοτοσυκλέτα και θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα. Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με τους αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες, ο εκτελεστής φωνάζει στον συνεργό του «κάνε γρήγορα, έλα», σε άπταιστα ελληνικά. Ο οδηγός θέτει σε κίνηση την μοτοσυκλέτα με σβηστά φώτα, διασχίζει κάθετα τη Λ. Ηρακλείου, επιβιβάζεται ο εκτελεστής και αναπτύσσει ταχύτητα κινούμενος στην οδό Αυξεντίου. Σημειώνεται ότι οι δράστες όταν φθάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς στην Κάτω Κηφισιά, αφαιρούν την μπαγκαζιέρα, την πινακίδα κυκλοφορίας και πετούν την μοτοσυκλέτα στο ρέμα. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια