Ναυάγιο στη Λευκάδα με 12 νεκρούς - 4 παιδιά μεταξύ των θυμάτων!

Ανείπωτη τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος - Τα κύματα αναποδογύρισαν το σκάφος - Φόβοι ότι ο κατάλογος των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες...
Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν βρεθεί νεκροί δώδεκα παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, μεταξύ τριών και έξι ετών. Οι 15 μετανάστες που σώθηκαν
έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Λευκάδας και της Πρέβεζας ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το νοσοκομείο Αγρινίου.

Όσον αφορά την υπηκοότητα των μεταναστών πιθανόν, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι και οι έρευνες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των διακινητών, ενώ με βάση τα στοιχεία του σκάφους που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι είναι κλεμμένο.

Τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, τα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών επιλέγουν ακτές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας για την παράνομη μεταφορά, επειδή υπάρχουν πολλές ερημικές τοποθεσίες.

Το λιμενικό ειδοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ όταν κάποιος από τους επιβαίνοντες ειδοποίησε μέσω κινητού τηλεφώνου ότι βρίσκονται σε κίνδυνο. 

Άμεσα, έσπευσε στο σημείο δύναμη του λιμενικού σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής με πλωτό, όπου εντόπισε ένα αναποδογυρισμένο σκάφος. Σύμφωνα με το cityvoice.gr, το σκάφος μήκους 8 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν οι 27 συνολικά αλλοδαποί, είχε κλαπεί - σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες - από την Πάλαιρο και ανήκε σε Αγρινιώτη.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια