H ταχύτητα του Koenigsegg One:1

H ταχύτητα του Koenigsegg One:1O ιδιοκτήτης της Koenigsegg, ο Christian von Koenigsegg μιλώντας στο Businessweek, έδωσε μερικές πολύ ενδιαφέρον λεπτομέρειες για την ειδική Agera, την «One:1». Το όνομα προέρχεται από το γεγονός πως το αυτοκίνητο θα έχει τόσα άλογα όσα....
κιλά ζυγίζει και μάλιστα όχι στεγνό, αλλά όταν διαθέτει όλα τα απαραίτητα υγρά (λάδια, νερό, ψυκτικό, βενζίνη κτλ).

Το αυτοκίνητο είναι μια ειδική παραγγελία που έχει κάνει ένα ζάμπλουτος Κινέζος στην Koenigsegg, θα ζυγίζει 1.400 κιλά και θα αποδίδει 1.400 άλογα.

Σύμφωνα με τις προσομοιώσεις που έχουν γίνει στους υπολογιστές της Σουηδικής εταιρίας, το αυτοκίνητο θα είναι ικανό να κάνει τα 0-400 χλμ/ώρα μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, 25 ολόκληρα δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον χρόνο που χρειάζεται η Bugatti Veyron να πιάσει αυτά τα χιλιόμετρα.

Θα έχει τελική ταχύτητα τουλάχιστον 450 χλμ/ώρα, παίρνοντας τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής από την Bugatti.

Ωστόσο, είναι αρκετά πιθανό το αυτοκίνητο να βγει στην αγορά με κάποιο περιοριστή ταχύτητας, όπως ακριβώς έκανε και η Bugatti η οποία ναι μεν έπιασε τα 431 χλμ/ώρα με τη Veyron Supersport, αλλά η έκδοση παραγωγής της μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα «μόλις» 415 χλμ/ώρα.

Το πρωτότυπο αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2013, με την παραγωγή του να περιορίζεται μόλις σε 6 αυτοκίνητα. Πόσο θα κοστίζει αναρωτιέσαι. Κανείς δεν το ξέρει ακόμη, αφού ο von Koenigsegg το μόνο που δήλωσε είναι πως η τιμή της One:1 θα είναι αρκετά υψηλότερη από την τιμή της Agera S.

O von Koenigsegg θεωρεί σίγουρο πως η εταιρία του θα χάσει κάποια χρήματα, αφού αυτές οι 6 One:1 που θα βγούνε στην αγορά δεν θα καλύψουν το κόστος έρευνας και ανάπτυξης του μοντέλου, αλλά πιστεύει πως θα αυξήσουν την υστεροφημία της μάρκας στο κοινό, αφού πλέον το δικό του δημιούργημα θα είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής του κόσμου.

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στην Bugatti, με τον von Koenigsegg να συμπληρώνει λέγοντας πως η One:1 θα συμβάλει θετικά στο να δημιουργηθούν μελλοντικά κέρδη από τα επερχόμενα μοντέλα της.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο von Koenigsegg τόνισε σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός τέτοιου αυτοκινήτου: «Κανείς δεν χρειάζεται ένα αυτοκίνητο σαν και αυτό, αλλά ο καθένας θα ήθελε να έχει ένα τέτοιο.»

ΠΗΓΗ:autoblog.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια