Daily Mail: Νέα "υπόθεση Μαντλίν" στα Φάρσαλα;

Πρώτη είδηση στα διεθνή μέσα η υπόθεση της 4χρονης Μαρίας.
Με εκτενή ρεπορτάζ και φωτογραφίες τα διεθνή μέσα αναφέρονται στο ξανθό αγγελούδι που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα.
Η υπόθεση της....
μικρής Μαρίας έδωσε ελπίδες στους γονείς της Μαντλίν οτι θα βρεθεί και το δικό τους παιδί, λέει εκπρόσωπος της οικογένειας.
Παραγωγοί και καταναλωτές απο τη Λαμία λένε οτι την είχαν δει πριν απο δύο Σάββατα στη λαϊκή
Έρευνες σε νοσοκομεία και ιδρύματα για εμπόριο παιδιών.
Το γύρω του κόσμου με εκτενή ρεπορτάζ και φωτογραφίες κάνει η είδηση του εντοπισμού του κατάξανθου κοριτσιού σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Στο sky news είναι πρώτο θέμα. Με τίτλο “Μυστήριο με ξανθό κορίτσι: Ζητείται φθλανθρωπία στην Ελλάδα", το βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει τις εξελίξεις γύρω από το θέμα, ενώ σε βίντεο φιλοξενεί τις ανακοινώσεις από την αστυνομική διεύθυνση αλλα και τις φωτογραφίες του κοριτσιού.

Η είδηση είναι ανάμεσα στα πρώτα θέματα του BBC. Το βρετανικό δίκτυο, μεταξύ άλλων, φιλοξενεί και δήλωση του εκπροσώπου των γονιών της μικρής Μαντλίν, που χάθηκε στην Πορτογαλία το 2007, ο οποίος λέει οτι η υπόθεση της Μαρίας έδωσε ελπίδες στο ζευγάρι οτι θα βρεθεί και το δικό τους παιδί.



Με τίτλο που συγχέει την υπόθεση της Μαρίας με εκείνη της μικρής Μαντλίν η βρετανική εφημερίδα Daily Mail εκτός απο το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των βιολογικών γονιών του τετράχρονου κοριτσιού.



Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το lamiastar, πριν από 15 μέρες η μικρή Μαρία εθεάθη στη λαϊκή αγορά της Λαμίας. Παραγωγοί, επαγγελματίες και καταναλωτές λένε πως αρχικά ήταν μόνη της και ζητιάνευε, ενώ στην συνέχεια εμφανίστηκε και η "μητέρα".

Για την παρουσία της μικρής στην Λαμία, έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση στη Λάρισα, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ζητήσει την συνδρομή της Α.Δ. Φθιώτιδας.

Έρευνες σε ιδρύματα και νοσοκομεία για εμπόριο παιδιών
Εκτός από τη διεθνή κινητοποίηση  οι αστυνομικές σε συνεργασία με υγειονομικές αρχές ξεκινούν εκτεταμένες έρευνες σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών.

Θα ερευνήσουν πιστοποιητικά και έγγραφα ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητα τους ενώ οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν εξονυχιστικά. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείονται και εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις DNA.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με τη συμμετοχή και συναρμόδιων Υπηρεσιών στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα ψάξουν να βρουν τους βιολογικούς γονείς.

Εξετάζεται επίσης και το ενδεχόμενο κυκλώματος που φέρνει στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια να τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Θα γίνουν έρευνες και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.

Η μικρή Μαρία παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» αφού προηγουμένως με εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους Ρομά που υποστήριζαν ότι ήταν γονείς της.

Το ζευγάρι, ένας 39χρονος και μία 40χρονη υποστήριξαν στην αρχή πως ήταν δικό τους παιδί. Όταν όμως οι ερωτήσεις άρχισαν να γίνονται πιο επίμονες, το ζευγάρι έπεσε σε αντιφάσεις. Άλλοτε έλεγαν πως τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Μετά η 40χρονη υποστήριξε ότι βρήκε τη μικρή έξω από σούπερ μάρκετ, μετά υποστήριξε πως είναι "καρπός" της σχέσης της με έναν Καναδό ξανθό γαλανομάτη και στη συνέχεια ότι την αγόρασε από έναν Βούλγαρο!

Τελικά αποκαλύφθηκε πως το ζευγάρι είχε απαγάγει το παιδί το 2009, λίγο μετά τη γέννησή του! 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια