Αναλαμβάνουμε εμείς την κάλυψη της προεδρίας στην ΕΕ…

Πόλεμος ανακοινώσεων ΕΣΗΕΑ, Καψή, ΠΟΣΠΕΡΤ…

Τριπλή πρόταση από τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ προς τον Παντελή Καψή. Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης μιλώντας στο
Real FM πρότεινε να αναλάβουν οι εργαζόμενοι την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, καλώντας το Γκίκα Μάναλη και την αρμόδια τριμελή....
επιτροπή να προχωρήσουν σε παράδοση παραλαβή του Ραδιομεγάρου, με τη διαδικασία των 3 μηνών που ορίζει ο νόμος. Επίσης, ο Π. Καλφαγιάννης προσκάλεσε τον εισαγγελέα να ελέγξει αν υπάρχουν ή όχι δολιοφθορές στο κτίριο.

Η ΕΣΗΕΑ

Στο μεταξύ η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Καψή, να σταματήσει να παίζει με τις λέξεις. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της:

Ο Παντελής Καψής ύστερα από ερώτηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού, παραδέχτηκε ότι έχει καθυστερήσει πολύ η δημιουργία του Νέου Φορέα (ΝΕΡΙΤ) και ότι το πρόγραμμα της μεταβατικής ΔΤ είναι υποδεέστερο της ΕΡΤ. Ωστόσο, αντί να παραδεχτεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά το κυβερνητικό πραξικόπημα της 11 ης Ιουνίου 2013 και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, εντελώς αυθαίρετα, για μια ακόμα φορά, προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη στους αγωνιζόμενους απολυμένους συναδέλφους της ΕΡΤ.

Είπε συγκεκριμένα : «Αυτή τη στιγμή είναι όμηροι 1.200 εργαζόμενοι λόγω της κατάληψης στην Αγία Παρασκευή και σε αυτό οφείλεται το ότι είναι υποδεέστερο το πρόγραμμα. Πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι μόνιμες θέσεις για τη νέα τηλεόραση. Αν η ΔΤ δεν μπει στο Ραδιομέγαρο, δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην κάλυψη της Προεδρίας» .

Ο κ. Καψής προφανώς αναφέρεται στους «προκριθέντες» ενδιαφερόμενους να εργαστούν στη μεταβατική ΔΤ, τους οποίους δεν έχει βεβαίως προσλάβει, όπως τους είχε υποσχεθεί, και συνεπώς ο ίδιος και η κυβέρνησή του έχουν καταστήσει ομήρους. Ομήρους σε έναν ανήθικο πολιτικό σχεδιασμό πρόκλησης «εμφυλίου» μεταξύ των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τον κ. Καψή να σταματήσει να παίζει με τις λέξεις, να διασπά και να απειλεί τους εργαζόμενους. Αν θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας έναντι της EBU οφείλει να βρει τρόπο να ξαναλειτουργήσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σοβαρότητα και θεσμική διαφάνεια, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με την ΕΣΗΕΑ και όχι να συνεχίζει να αγνοεί τη νομιμότητα με πελατειακά κόλπα, εποχικές συμβάσεις, ανασφάλιστη εργασία, αδιευκρίνιστες δαπάνες και ξεπούλημα της περιουσίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.

Η απάντηση του Καψή

Για μία ακόμη φορά η ΕΣΗΕΑ παραποιεί την πραγματικότητα. Ουδέποτε είπα ότι το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι υποδεέστερο του προγράμματος των καταληψιών. Άλλωστε, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ας διαβάσουν καλύτερα τις δηλώσεις μου και να μη στηρίζονται στην παραπληροφόρηση των blogs.

Όσο για τα υπόλοιπα, αυτά έχουν απαντηθεί κατ΄επανάληψη.

Η απάντηση 3 σημείων της ΠΟΣΠΕΡΤ

Τέλος, η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή απαντά στον υφυπουργό:

Περί της «Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης»:

1) Διακηρύσσουμε την πρόθεση μας να αναλάβουμε και την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιας και κατά δήλωση του αρμοδίου υφυπουργού, η ΔουΤου αδυνατεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου έργου.

Περί «δολιοφθορών»:

2) Καταγγείλαμε εξ’αρχης κάθε δολιοφθορά και ζημία που έχει γίνει σε πομπούς και κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ σε όλη τη χώρα. Χαιρόμαστε που ο κ. Καψής διαπίστωσε και παραδέχεται τις φθορές αυτές έστω και καθυστερημένα. Οι τεχνικοί μας έχουν να αναφέρουν χαρακτηριστικά περιστατικά τέτοιων φθορών. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι γνωστά ακόμα και τα ονόματα των αναρμοδίων που προκάλεσαν ζημιές σε περιουσία της ΕΡΤ ( Κεφαλονιά, Λέσβος κ.α). Έχουμε ζητήσει από τις αρχές να διερευνηθούν όλα αυτά τα καταγεγραμμένα περιστατικά

Περί «εισαγγελέα και παραλαβής»:

3) Τι έχουμε άραγε να παραδώσουμε και σε ποιόν;. Η ακυρότητα των απολύσεων, τις οποίες ούτε εμείς αλλά ούτε και οι υπάλληλοι της ΔουΤου αναγνωρίζουν, εκκρεμεί ακόμα στα δικαστήρια. Αντιθέτως, μήπως έχουμε να παραλάβουμε; Τα κτήρια και τις συχνότητες της ΕΡΤ που παρακρατούνται παρανόμως. Τις δουλειές μας που υφαρπαχθήκαν εξίσου παρανόμως και τις ζωές μας που βάλθηκαν κάποιοι να καταστρέψουν. Και επειδή τίποτα δεν χαρίζεται, όλα αυτά τα διεκδικούμε με σθένος και αξιοπρέπεια, αδιάλειπτα από την 11η του Ιούνη

Ελπίζω να γινόμαστε κατανοητοί, γιατί σαφείς είμαστε.

nonews-NEWS
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...