Πρόταση σοκ του ΔΝΤ για κούρεμα στις καταθέσεις

Έκτακτο φόρο 10% στις καταθέσεις, που βέβαια ισοδυναμεί με κούρεμα, προτείνει το ΔΝΤ ως λύση για τη δραστική μείωση του χρέους στις χώρες της ευρωζώνης, κάτι που φωτογραφίζει πρώτα από όλα την χώρα μας.
Η γαλλική εφημερίδα L'Echo αποκαλύπτει.... την πρόταση του ΔΝΤ για μια έκτακτη φορολόγηση της τάξεως του 10% στις καθαρές καταθέσεις για να αντιμετωπιστεί ριζικά το χρέος στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ΔΝΤ ''πέρασε'' την πρόταση αυτή, που μοιάζει με ότι έγινε στην Κύπρο, στην εξαμηνιαία έκθεση του για τις δημοσιονομικές τάσεις (Fiscal Monitor) με τίτλο: «Μια έκτακτη εισφορά στον ιδιωτικό πλούτο;».
Το ΔΝΤ δικαιολογεί το κούρεμα στις καταθέσεις λέγοντας πως ''πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα που πρέπει όμως να εξεταστεί σε αντιπαραβολή με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εναλλακτικές λύσεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους, όπως είναι το χρεοστάσιο ή η πρόκληση πληθωρισμού που είναι και αυτή ένα είδος φορολόγησης του πλούτου''.
Μάλιστα το ΔΝΤ υπενθυμίζει με νόημα πως ''τέτοιες εφάπαξ εισφορές έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην Ευρώπη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο''.

newsit.gr/
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...