Σφαλιάρα του ΠΑΟΚ στον ΠΑΟ με ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά πήρε τελικά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τα τέρματα των Στοχ και Αθανασιάδη. Καλύτεροι οι Θεσσαλονικείς στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά βρήκαν μπροστά τους σε αρκετές περιπτώσεις τον Καπίνο – Δεν κατέβηκε αμυντικά το
“τριφύλλι” που προηγήθηκε με τον... μοιραίο Μπεργκ (έχασε πέναλτι)

Το τριφύλλι” λειτούργησε πολύ οργανωμένα στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες στο κέντρο του να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι και τον Ζέκα να... σηκώνει τους “πράσινου” με τις προσπάθειες του. Το 1-1 του πρώτου 45λέπτου ήταν... δίκαιο, όμως στην επανάληψη το ματς έγειρε υπέρ των γηπεδούχων. Πολύ καλός ρυθμός, με περισσότερες φάσεις και με το τέρμα του Αθανασιάδη (48') να κρίνει την αναμέτρηση. Ο Καπίνο ήταν αυτός που κράτησε σε αρκετές περιπτώσεις τους “πράσινους”... ζωντανούς, αλλά ο Μπεργκ έχασε το πέναλτι που θα έδινε το βαθμό στους “πράσινους”

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας -βοήθησε το “ενισχυμένο” του κέντρο- και κρατώντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ μακρυά από την περιοχή του Καπίνο (πέρα από την φάση του 8', όπου ο διεθνής πορτιέρε είχε μια ασταθή επέμβαση).

Μετά τον αιφνιδιασμός των πρώτων λεπτών, ο “Δικέφαλος του Βορρά” ανέβασε την απόδοση, αλλά τα λάθη του Λάζαρ τον απέτρεψαν από το να πιάσει καλό ρυθμό. Από το 20' και μετά όμως το παιχνίδι πήρε μια.. άγρια ομορφιά, χωρίς όμως τα λάθη από τις δυο ομάδες να λιγοστεύουν.

Το “τριφύλλι” είδε πρώτα τον Κλωναρίδη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή, αλλά στο 21' άνοιξε το σκορ με τον... συνήθη ύποπτο, τον Μπεργκ, “παγώνοντας” την Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς ξεπέρασαν πολύ γρήγορα το “σοκ” και έφεραν μετά από πέντε λεπτά το ματς στα ίσα, με το εύστοχο πέναλτι (αυστηρό σφύριγμα) του Στοχ. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι κράτησαν την κατοχή της μπάλας, αλλά το μόνο που είδαμε ήταν κάποιες ανεπιτυχείς προσπάθειες από Λίνο και Σαλπιγγίδη (από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Ζέκα προσπαθούσε από τα δεξιά).

Ιδανικό το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρους για τον ΠΑΟΚ, που στο 48' πήρε κεφάλι στο σκορ με το τέρμα του Αθανασιάδη. Η συνέχεια ήταν επίσης εντυπωσιακή, αφού μέσα σε ένα λεπτό (57') ο Καπίνο είπε “όχι” σε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη, ενώ ο Χακόμπο “νίκησε” τον Μπεργκ σε ανάλογη φάση.

Ο Αναστασίου πήρε το... ρίσκο στη συνέχεια να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, περνώντας τον Ατζαγκούν, αλλά ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν αυτός που έχασε στο 69' διπλό τετ-α-τετ με Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη (ο Καπίνο έδειξε ανίκητο μετά το γκολ του Κλάους). Ο ΠΑΟΚ έχασε τις ευκαιρίες και παραλίγο να δεχθεί την ισοφάριση, αλλά ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα άουτ, σε εκτέλεση πέναλτι (81') κι έτσι οι Θεσσαλονικείς πήραν το ντέρμπι.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης (81’ Λούκας), Στοχ, Σαλπιγγίδης (76’ Κωνσταντινίδη), Αθανασιάδης (88’ Νέτσιντ). 

Στον πάγκο: Γλύκος, Κατσικάς, Βούκιτς, Τζαβέλλας. 

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος , Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντεζ (58’ Ατζαγκούν), Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Κλωναρίδης (24’ λ.τ. Ντίναςμ 78’ Φιγκερόα), Μπεργκ. 

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Αμπέιντ. 

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών) 
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Χαρίσης (Γρεβενών) 
Γήπεδο: Τούμπας 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια