Με φασίζουσα νοοτροπία ο Άδωνις και ο Μπεχράκης θέλουν να κόψουν το τσιγάρο στους Έλληνες.....

Σαφώς και το τσιγάρο προκαλεί μεγάλα προβλήματα υγείας, σαφώς και είναι επικίνδυνο για τους μη καπνίζοντες όταν βρίσκονται σε κλειστό χώρο, όμως το να ζητάς να παρθούν μέτρα εξόντωσης για τους καπνιστές είναι φασίζουσα νοοτροπία κε. Μπεχράκη. 
Αλήθεια το ότι Έλληνες κινδυνεύουν....
από τα μικροσωματίδια που εισπνέουν το χειμώνα αφού οι περισσότεροι καίνε τα έπιπλά τους για να ζεσταθούν δεν σας ενοχλεί ; Δεν σας ακούσαμε να λέτε τίποτα στην κυβέρνηση ότι κινδυνεύει η δημόσια υγεία από το νέφος που δημιουργείτε από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες αφού το πετρέλαιο είναι πια είδος πολυτελείας.

Μήπως να βγάλετε και ένα νόμο που να λέει όποιος καπνίζει θα εκτελείται ;
Ρε άντε από εκεί όλοι σας με τα ψυχολογικά σας προβλήματα και τα κολλήματα σας που τα βγάζετε πάνω στον Έλληνα.

Εγώ προσωπικά δεν καπνίζω, όμως δεν θα απαγορεύσω σε κανέναν να καπνίζει ότι θέλει.

Φυσικά ο ανεκδιήγητος Άδωνις δεν ενδιαφέρθηκε ξαφνικά για την υγεία του Έλληνα αλλά για να βάλει κάποιον καινούργιο φόρο στο τσιγάρο και φυσικά ο Μπεχράκης είναι ο καλύτερος σύμμαχός του.

Αν ενδιαφερόταν για την υγεία του Έλληνα δεν θα έβαζε 25 ευρώ χαράτσι σε όποιον Έλληνα κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο.

Πάντως αν πραγματικά ενδιαφέρεται, ας δει τι θα κάνουν 3.000.000 Έλληνες που είναι ανασφάλιστοι και δεν μπορούν να πάνε σε γιατρό, αλλά ούτε και να πάρουν φάρμακα.

Άντε γιατί η βλακεία σε αυτή τη χώρα περισσεύει.

Τα δύσκολα φαίνεται ότι πλησιάζουν για τους καπνιστές καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να εφαρμόσει νέα αυστηρότατα  μέτρα κατά της βλαβερής αυτής συνήθειας στους δημόσιους χώρους. 
Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια παρουσίασης μεγάλης έρευνας για το κάπνισμα από τον καθηγητή Μπεχράκη και την ομάδα του, το πολύ σε έναν μήνα θα ξεκινήσει η  συζήτηση για διάρθρωση και εφαρμογή αντικαπνιστικής εκστρατείας ώστε να " μην υπολειπόμαστε έναντι των άλλων χωρών της Ευρώπης". 

Πάντως η Εθνική Επιτροπή για τον έλεγχο του καπνίσματος έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αυξηθούν οι τιμές στα τσιγάρα κατά δυο ευρώ ώστε να είναι αποτρεπτικά για τους καπνιστές. 

Με βάση μάλιστα την έρευνα που παρουσίασε ο καθηγητής πνευμονολογίας και πρόεδρος της εθνικής επιτροπής Παναγιώτης Μπεχράκης, 7 στους 10 συμφωνούν να αυξηθεί η τιμή των πακέτων εάν τα χρήματα δοθούν αποκλειστικά  για τη βελτίωση του συστήματος υγείας και για την πρόληψη του καπνίσματος. 

Πάντως το θετικό είναι ότι οι Έλληνες χρόνο με το χρόνο, μάλλον περιορίζουν το τσιγάρο πιθανώς και λόγω κρίσης. Ενδεικτικό είναι  ότι ενώ το 2007 η ετήσια  κατανάλωση τσιγάρων ήταν 34.666 εκατ. το 2012 ο αριθμός μειώθηκε σε 19.370 ε κατ. ενώ εκτιμάται ότι θα πέσουν περαιτέρω τα 18 εκατ. το 2013.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. πολύ καυστικός είσαι αγαπητέ μου και μαχητικός θα έλεγα και μπράβο σου.
    Και γω με το μέρος σου μόνο με μια διαφορά.
    Κάπνισε πιες και κάνε ότι θες αλλά... αλλά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου εσύ ΣΤΟΠ.
    Δεν σου δίνει κανένας το δικαίωμα να μάχεσαι κι ας δηλώνεις μη καπνιστής, μας έπεισες αλήθεια.
    Δεν έχεις το δικαίωμα ούτε μέσα στο σπίτι σου να καπνίζεις την στιγμή που έχεις ένα μικρό παιδί και αν σου δίνει ο νόμος το δικαίωμα να αποφασίζεις εσύ για την ζωή του παιδιού σου ας πούμε, επειδή σε βλέπω συγκροτημένο άτομο, μάλλον πρέπει να σε δει γιατρός και όχι παθολόγος.
    Εγώ πράγματι είμαι μη καπνιστής και μπορώ να πω πως δεν έχω προσωπική ζωή πάρα μόνο στα πολυκέντρα όπου όπως ξέρεις απαγορεύεται η φούμα.
    Δεν μπορώ να πάω με το παιδί μου ούτε σε παιδότοπο διότι οι σύγχρονες αμαζόνες με πρόσχημα να πάνε το παιδί να παίξει το ρουφάνε το ρημάδι σαν... άσε να μη πω, θεωρώντας πως ο καπνός πάει κατά κει και όχι κατά δω που παίζουν τα παιδάκια αλλά αν τους πεις κάτι είναι ικανές να σε σκίσουν αυτό θα πει μητρική στοργή.
    Πόσες φορές φορές έχουμε δει παιδάκια στο αυτοκίνητο και ο γύφτουλας με την αρκούδα να μην προλαβαίνουν να το βγάλουν απ το στόμα, αν γινόταν να βγει ο καπνός από τα αυτιά για να μην στομώνει η μύτη θα το κάνανε, αλλά μην νομίζεις το παλεύουν μπας και το καταφέρουν και αυτό.
    Σου αρέσει αλήθεια αυτή η εικόνα τριτοκοσμικού κρατιδίου που δεν υπάρχει ούτε... τι να πω στα μάο μάο?
    Η αλαζονεία μας και ο ωχαδερφισμός μας έχουν καταντήσει να μας φτύνουν οι πάντες σε αυτό τον πλανήτη.
    Καλά πάμε συνέχισε, άλλωστε σου δίνετε βήμα εδώ και μαχητικός όπως είσαι θα σου περάσει, βλέπεις είμαστε μειονότητα οι αντικαπνιστές και δεν μιλάμε τουμπεκί.. τι να μπλέξουμε κιόλας για τα αυτονόητα? θα φάμε και ξύλο, αφού έχεις δικαιώματα εσύ αλίμονο.
    Να σου πω παρεμπιπτόντως πως οι συγγενείς μου ένας θείος και ο παππούς μου πέθαναν νωρίς από καρκίνο του πνεύμονα έχασα δυο φίλους σε ηλικία 39 και 42 ετών και άλλα περιστατικά που συνέβησαν αλλά δεν έχουν καμία σημασία γι αυτόν που δεν ακούει
    Και γώ ήμουν πρώην μάγκας ΜΑ(Κ)ΑΚΑΣ θα έλεγα αλλά μπόρεσα και πήρα τις αποφάσεις μου.
    Καλή συνέχεια.
    Άναψε ένα τώρα για να χαλαρώσεις.
    Αλώστε εσύ νομίζεις πως έχεις περισσότερα δικαιώματα από μένα.
    ΥΓ έχεις καμιά σχέση με τον Καρέλια?
    και που σαι!!!.. μην νομίζεις πως είμαι κανένας μνημονιακός που γράφω για να υπερασπιστώ τον άδωνη (με μικρό το α λόγω ηλιθιότητας δεν εντάσσεται στα ουσιαστικά το βλήμα η μάλλον φασίστα καλά τον είπες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργος Ταρανζινάκης17 Ιανουαρίου 2014 στις 10:13 μ.μ.

    Φίλε μου θα σου διηγηθώ εν συντομία αυτό που είδα πριν από λίγες ημέρες σε μια μεγάλη καφετέρια του Πειραιά. Αρχικά ο κόσμος ήταν λίγος, ο χώρος μεγάλος και το περιβάλλον καθαρό χωρίς καπνούς. Σε ένα τραπέζι δίπλα μου καθόταν ένα νεαρό ζευγάρι με το μωρό τους. Από ότι κατάλαβα τα παιδιά είχαν βγει έξω να ξεσκάσουν. Το μωράκι ήταν 4 μηνών και το είχαν στο καροτσάκι του. Μετά από λίγη ώρα το μαγαζί γέμισε με κόσμο και όλος ο χώρος ξαφνικά ντουμάνιασε. Το ζευγάρι άρον άρον πήρε το μωράκι και έφυγε, αλλά και η δική μου παρέα ενοχλήθηκε με τον υπερβολικό καπνό και σε λίγο φύγαμε και εμείς. Είχαμε πάει εκεί με ένα φίλο ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία με χημειοθεραπεία και τον βγάλαμε έξω να ξεσκάσει. Εάν αυτό εσύ το λες ελευθερία του καπνιστή εγώ το λέω ντροπή και κακοήθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.