Ο μάρτυρας που θα "κάψει" την Χρυσή Αυγή; Τι αποκάλυψε ο προφυλακισθείς χρυσαυγίτης που ζήτησε σήμερα να δει τον ανακριτή!

Είναι ο μάρτυρας που αποκαλύπτει ότι η Χρυσή Αυγή ειδοποιούσε με SMS τα μέλη της πριν από κάθε χτύπημα
Θα καταθέσει αύριο αίτημα αποφυλάκισης και παράλληλα υπόμνημα με το οποίο θα περιγράφει όλα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
Τι υποστήριζε στην πρώτη απολογία του για την δομή της οργάνωσης στη Νίκαια
Συνελήφθη σήμερα....
κατηγορούμενος για συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα ο συνοδηγός του Ρουπακιά
Θεωρείται ως ένας από τους μάρτυρες κλειδιά. Κι αυτό γιατί θα αποκαλύψει πολλά για το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Η συμμορία δρούσε οργανωμένα! Έστελναν SMS για κινητοποίηση πριν το κάθε χτύπημα! Το ίδιο SMS που μου έστειλαν πριν το Πέραμα μου εστάλη και πριν την δολοφονία Φύσσα!

Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές για την τρόπο που δρούσε η Χρυσή Αυγή. Οι μάρτυρες λύνουν την σιωπή τους και περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η οργάνωση σε στοχευμένα χτυπήματα όπως αυτό του Περάματος και όπως αποδεικνύεται από τις καταθέσεις και στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Άγγος απολογήθηκε σήμερα συμπληρωματικά στον ανακριτή. Είναι ο μάρτυρας που "έσπασε" και φέρεται να ζήτησε κλαίγοντας να μιλήσει.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος του θα καταθέσει αύριο αίτηση αποφυλάκισης και απολογητικό υπόμνημα στο οποίο θα περιγράφει λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Στην αρχική του απολογία, ο κατηγορούμενος είχε πει ότι στις 23.00 εκείνης της μοιραίας νύχτας και πριν από τη δολοφονία έλαβε μήνυμα από άγνωστο αριθμό που χρησιμοποιείται από την Τοπική Οργάνωση Νίκαιας.

«Όπως κατάλαβα», είχε πει, «με καλούσαν να παρουσιαστώ στα γραφεία αμέσως εκείνη την ώρα αλλά εγώ το αγνόησα γιατί έβλεπα ποδόσφαιρο. Όμοιο μήνυμα μου εστάλη στις 12.30 τη νύχτα που έγιναν τα επεισόδια στο Πέραμα σε βάρος του ΠΑΜΕ, με το οποίο με καλούσαν να είμαι σε ετοιμότητα να πάω επιτόπου σε συγκεκριμένο σημείο εάν υπήρχε ανάγκη. Ούτε σε αυτό το μήνυμα ανταποκρίθηκα...»

Μάλιστα πρόσθεσε ότι μετά το περιστατικό τηλεφώνησε στον Πατέλη και σε άλλους, για να μάθει τι είχε γίνει.


Στα αποσπάσματα από την απολογία του περιγράφει την δομή της Χρυσής Αυγής αλλά και πως στρατολογήθηκε
Όπως λέει, πήγε την Ανοιξη του 2012, διότι αγαπά την πατρίδα του και θεωρούσε ότι οι απόψεις της Χρυσής Αυγής ταυτίζονταν με τις δικές του ιδέες.

«Σε επαφή με την τοπική Νίκαιας με έφερε ο φίλος μου Τάσος Μ., με τον οποίον είμαστε συνάδελφοι εδώ και πολλά χρόνια. Εκεί γνώρισα τον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης, τον Γιώργο Πατέλη, το οποίο όλοι αποκαλούσαν "πυρηνάρχη". Αυτός διοικούσε την τοπική οργάνωση, στο συμβούλιο της οποίας ανήκαν επίσης η σύζυγός του, Θεώνη Σκαρπέλη, μια Αναστασία, της οποίας το όνομα δεν γνωρίζω (κοπέλα του Γ.Τ.), ο Γιάννης Κ. και ο Γιώργος Τ.»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα καθήκοντά του, απάντησε ότι είχε συμμετάσχει δύο φορές σε διανομή τροφίμων στη Νίκαια, ενώ «μου προτάθηκε», πρόσθεσε, «να ενταχθώ άτυπα στην ασφάλεια του κτιρίου της οργάνωσης Νίκαιας. Δεν είχα χρήματα να αγοράσω τον εξοπλισμό και έτσι δεν είχα ενταχθεί».

Συνελήφθη ξανά ο συνοδηγός του Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ο 32χρονος Ιωάννης Καζαντζόγλου συνελήφθη από άνδρες της αντιτρομοκρατικής το μεσημέρι της Τρίτης μετά από ένταλμα της 6ης ανακρίτριας Πειραιά, για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Την παρουσία του συγκεκριμένου άνδρα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά, όταν ο 45χρονος κλήθηκε να "τρέξει" στο σημείο από τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, είχαν αποκαλύψει δυο γυναίκες αυτόπτες μάρτυρες. 

Μάλιστα, μετά το φονικό, προφανώς στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο της δολοφονίας για να μη συλληφθεί, είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά το κινητό του (στο οποίο τον κάλεσε λίγο μετά ο 45χρονος) αλλά και την ταυτότητά του.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, είχε οδηγηθεί στην Ευελπίδων για να απολογηθεί και την περασμένη Τετάρτη αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. 

Του είχε επιβληθεί (όπως και σε άλλους τρεις κατηγορούμενους) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Στις 17 Οκτωβρίου η Ολομέλεια Εφετών

Για την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.
Έως τότε, η έρευνα θα συνεχίζεται κανονικά από τους δύο ανακριτές Διαφθοράς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια