Κάρολος Παπούλιας: Η Ελλάδα ό,τι μπορούσε να δώσει το έδωσε

«Να μην νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς», το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στους Ευρωπαίους εταίρους

Αυστηρό μήνυμα προς

τους ευρωπαίους εταίρους απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, έπειτα από την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τον εορτασμό για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δώσει τίποτα παραπάνω από όσα έχει ήδη δώσει.


«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο. Τιμάμε σήμερα τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του ιταλικού φασισμού. Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης«, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


«Η Ευρώπη κοιμόταν τότε μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938 και η Ελλάδα ήταν προμαχούσα όπως πάντοτε σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη.Ο ελληνικός λαός έδωσε το αίμα του και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε για να ξεπεραστεί η κρίση. Αυτό, πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη.Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο. Αυτό που μπορούσε να δώσει το έδωσε!Δεν μπορούμε να υποκύψουμε σε εκβιασμούς! Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς», ακτέληξε ο κ. Κάρολος Παπούλιας.


protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια