Υπόθεση εφοπλιστή Πάλλη: Ποιός είναι και πως συνδέεται με το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής

Ένα όπλο σε κομμάτια και ένα αυτοκίνητο βρέθηκαν στα κοντέινερ στον Πειραιά
Ο άνθρωπος που "έκαψε" τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη και τον συνδέει με τη Χρυσή Αυγή
Η πορεία του Αναστάσιου Πάλλη και η σχέση του με τον Βίκτωρα Ρέστη
Γιατί λείπει ένα εξάρτημα από κάθε όπλο;

Ο Αναστάσιος Πάλλης, πρώην υπαξιωματικός πενταετούς υποχρέωσης της Πολεμικής Αεροπορίας, ήρθε το 2007 πολύ κοντά με έναν πολύ ισχυρό τότε άνδρα, τον Βίκτωρα Ρέστη.
Υπήρξε και οικονομικός σύμβουλος της Μονής Βατοπεδίου του Αγ. Όρους διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ.

Κάποια στιγμή ασχολείται με τη Ναυτιλία και δημιουργεί το Ίδρυμα Πολιτιστικής Ανάδειξης Λαμπρών Ιστορικών Συλλογών Π.Α.Λ.Ι.Σ., το οποίο -όπως είχε πει- δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Κάπου εδώ στην ιστορία, μπαίνει ο βρετανός απόστρατος Pringle Stacey ο οποίος με δυο έγγραφες αναφορές προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τον Μάιο και τον Ιούνιο κινητοποιεί τις αρχές και φτάνουμε στο απόγευμα της Τρίτης 15/10/2013 όταν η ΕΛΑΣ εισβάλλει στην έπαυλη του καταζητούμενου πλεον Αναστάσιου Πάλλη.

Με τις δύο αυτές επιστολές του ο Βρετανός τέως συνεργάτης του Πάλλη ενημέρωνε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι στο σπίτι του εφοπλιστή στη Βούλα υπήρχε κρυμμένος οπλισμός, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση. Πράγματι, κλιμάκιο της υπηρεσίας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα έρευνα στην πολυτελή κατοικία του Πάλλη και το διαμέρισμα της μητέρας του στο Π. Φάληρο.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης - taser.

Πρόσφατα, ο Pringle Stacey είχε καταθέσει έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας η υπόθεση Πάλλη να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.
Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ) σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο Πάλλης είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά - λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χ.Α.. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ανάμειξή του στην υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη καθώς και για την υπόθεση αρπαγής του Stacey στο «Ελ Βενιζέλος» από άνδρες του Α. Πάλλη.
Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική. «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και των ερευνών που διενεργούνται για τον ανακάλυψη κρυμμένου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου με τα ευρήματα των ερευνών» ανέφερε στην επιστολή του ο Stacey. 

Τι βρέθηκε στα κοντέϊνερ 
Σήμερα, οι έρευνες εστιάστηκαν σε δυο κοντέϊνερ που βρίσκονταν στον Πειραιά. Εκεί, βρέθηκε πολεμικό σιδερένιο αντικείμενο σε κομμάτια, που έχει περισσότερο τη μορφή αντίκας. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αντιαρματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, τα συγκεκριμένα κομμάτια του πολεμικού αντικειμένου δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστωθεί για τι πρόκειται.

Πάντως, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι άγνωστο αν το συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάπου.
Επίσης, σε ένα δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο τύπου σεβρολέτ που κατά πάσα πιθανότητα ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία.

Τα δύο κοντέινερ ελέγχονται από τις αρχές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί από που ξεκίνησαν πριν έρθουν στον Πειραιά.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τα όπλα που βρίσκονται σε χώρους ιδιοκτησίας του εφοπλιστή, λείπει σχεδόν πάντα ένα εξάρτημα. Αυτό τα κάνει μη λειτουργικά.... 
Τι βρέθηκε στο σπίτι
Ήδη από χθες σε έρευνες σε σπίτια του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλληπου πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, βρέθηκε σημαντικός αριθμός όπλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφοδος στα δυο σπίτια του εφοπλιστή σχετίζεται με την υπόθεση της αναζήτησης του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής και έγινε κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στην οποία προΐσταται η Παναγιώτα Φάκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στην έπαυλη του Αν. Πάλλη, επί της οδού Θεσσαλίας στη Βούλα, βρέθηκαν επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υπάρχει άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, αλλά αυτά δεν εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι αστυνομικοί έκαναν παράλληλη έρευνα σε οικία στο Παλαιό Φάληρο, όπου βρέθηκε όπλο ίδιου τύπου.
Επίσης εντοπίστηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων (πεταλούδες - στιλέτα - κυνηγετικά) αλλά και 13 ακόμα πυροβόλα όπλα για τα οποία ο εφοπλιστής έχει μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Στη συλλογή όπλων του φυγόδικου υπήρχαν και 10 διόπτρες κατεύθυνσης στόχων λέιζερ και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser).
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια