ΙντερΣίτι η Μπάγερν, γκέλα Γιούβε, τεσσάρα η Ρεάλ, ζόρικο «Χ» για Γιουνάιτεντ.

ΙντερΣίτι η Μπάγερν (vids)«Είναι καταπληκτικός προπονητής», ήταν η αποθέωση του Πεπ Γκουαρδιόλα για τον Μάνουελ Πελεγκρίνι. Ελα όμως που αυτό θα ήταν κάτι που θα έπρεπε να λέει ο Χιλιανός για τον αντίπαλο του. Βλέπετε είχαν προηγηθεί οκτώ μεταξύ τους κόντρες στην Ισπανία, με τον κόουτς της Μπάγερν να μετράει....
επτά νίκες και μία ισοπαλία. Με την επίσκεψη των Βαυαρών στο «Ετιχάντ» το εν λόγω ρεκόρ του Πεπ διευρύνθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καθώς η ομάδα του διέλυσε 3-1 τη Σίτι και υπενθύμισε πολύ απλά το ποιος είναι η κάτοχος του στέμματος.

Οι φιλοξενούμενοι πραγματικά έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν καν να στήσουν μία ευκαιρία της προκοπής και μοιραία υποτάχθηκαν. Η μηχανή της Μπάγερν πήρε μπροστά μόλις στο 7', με τον Ριμπερί να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Χαρτ να το... πνίγει στη δεξιά γωνία του. Στο 54' ο Ρόμπεν έξυσε το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0. Ο Ντάντε έβγαλε τρομερή 50άρα μπαλιά, ο Μίλερ με δύο σούπερ κοντρόλ πέρασε τον Χαρτ και σκόραρε ανενόχλητος.

Στο 60' ήρθε και η στιγμή του Ρόμπεν που κυνηγούσε δαιμονισμένα το γκολ. Ο Ολλανδός μπήκε στην περιοχή, κάνοντας πλάκα στον Νάσταζιτς και σούταρε με το δεξί για το 3-0. Στο 76' η Σίτι γλίτωσε από τον διασυρμό, μιας και ο Μίλερ σημάδεψε το δοκάρι. Στο 79' ήρθε το γκολ της τιμής για τους Πολίτες. Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα με πλάτη στην εστία, με φοβερό τρόπο άδειασε τον Μπόατενγκ και έστειλε το τόπι στην απέναντι γωνία ψηλά. Με αυτό το τέρμα οι γηπεδούχοι συνέχισαν την παράδοση στην πρόσφατη παρουσίας τους στον θεσμό, όπου σκοράρουν σε όλα τα παιχνίδια στο γήπεδο τους.

Θα μπορούσαν πάντως να είχαν μετριάσει κιόλας στο φινάλε την ήττα τους. Στο 86' ο Μπόατενγκ ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης λίγο πριν την περιοχή τον Γιάγια Τουρέ και αποβλήθηκε. Ο Σίλβα εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, επιτρέποντας στην πρωταθλήτρια Ευρώπης να φύγει με ένα υπέροχο αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει τη δύναμη της.

Μαν. Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ρίτσαρντς, Νάσταζιτς, Κομπανί, Κλισί, Γιάγια Τουρέ, Φερνεντίνιο, Νασρί (70' Μίλνερ), Χεσούς Νάβας, Αγουέρο, Τζέκο (57' Νεγρέδο)

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ντάντε, Μπόατεντγκ, Ραφίνια, Αλάμπα, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (74' Κίρχοφ), Κρόος, Μίλερ, Ρόμπεν (78' Σακίρι), Ριμπερί (82' Γκέτσε).


Γλυκόπικρο «Χ» η Γιουνάιτεντ
Το βάρος στα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ ήταν μεγάλο μετά το άσχημο ξεκίνημα στην Πρέμιερλιγκ και ειδικά μετά τη σφαλιάρα του Σαββάτου από τη Γουέστ Μπρομ. Ωστόσο, οι Κόκκινοι Διάβολοι φαίνεται πως χρησιμοποιούν την Ευρώπη σαν «καθαρτήριο». Στη «Ντόνμπας Αρένα» μπορεί να μην κατάφεραν να κάνουν τη δεύτερη νίκη τους, αλλά το 1-1 που απέσπασαν στην έδρα της Σαχτάρ τους αφήνει μία περίεργη αίσθηση. Αυτό οφείλεται στο ότι προηγήθηκαν, αλλά θα μπορούσαν βάση εικόνας του αγώνα, να είχαν ηττηθεί και τελικά ισοφαρίστηκαν από ανόητο λάθος.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι χωρίς τον άρρωστο Ρούνεϊ, αλλά με τον Φαν Πέρσι να επιστρέφει στην 11άδα, προηγήθηκαν νωρίς. Στο 18' ο Φελαϊνί έκανε το γύρισμα από δεξιά και μετά από λάθος των Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, ο Γουέλμπεκ δεν δυσκολεύτηκε να βρει δίχτυα. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ουκρανοί ανέλαβαν τα ηνία και η Μάντσεστερ γλίτωσε από τύχη και αστοχία των γηπεδούχων, αλλά και κάποιες καλές αποκρούσεις του Ντε Χέα. Η Πίεση της Σαχτάρ καρποφόρησε στο 76', όταν ο Βίντιτς ολιγώρησε και αντί να διώξει, έστρωσε τη μπάλα στον κορυφαίο του αγώνα, Τάισον που τελείωσε τη φάση με δυνατό κοντινό σουτ.

Το τέλος βρήκε και τους δύο μάλλον χαρούμενους με το βαθμό, με την ισοπαλία να είναι η πρώτη εντός για τη Σαχτάρ μετά από τρεις διαδοχικές κόντρα σε Αγγλους, ενώ η Γιουνάιτεντ δέχτηκε γκολ για ένατο σερί παιχνίδι τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πιο ευτυχισμένος πάντως στο γήπεδο ήταν ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός μπήκε στο παιχνίδι στο 66' και έφτασε τις 145 παρουσίες στον θεσμό, νούμερο που τον φέρνει μόνο πρώτο στον θεσμό (2ος ο Ραούλ). Ο Γκιγκς έκανε αυτές τις συμμετοχές κόντρα σε 51 διαφορετικές ομάδες. ΘΡΥΛΟΣ!

Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Σεβτσούκ, Ρακίτσκι, Κούτσερ, Σρνα, Χούμπσμαν, Φερνάντο (84' Ιλσίνιο), Ντάγκλας Κόστα, Αλεξ Τεϊσέιρα, Τάισον (90' Μπέρναρντ), Λουίζ Αντριάνο (90' Φερέιρα)

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Ράφαελ, Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι, Φελαϊνί (66' Γκιγκς), Βαλένσια, Γουέλμπεκ (92' Τζόουνς), Φαν Πέρσι.



1ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Σαχτάρ    4    3-1
2. Μαν. Γιουνάιτεντ    4    5-3
3. Λεβερκούζεν    3    4-5
4. Σοσιεδάδ    0    1-4

Αποτελέσματα

Σαχτάρ-Γιουνάιτεντ 1-1
(76' Τάισον - 18' Γουέλμπεκ)

Λεβερκούζεν-Σοσιεδάδ 2-1
(45+1' Ρόλφες, 92' Χέγκελερ - 51' Βέλα)

Επόμενη αγωνιστική (23/10)
Λεβερκούζεν-Σαχτάρ
Μαν. Γιουνάιτεντ-Σοσιεδάδ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Ρεάλ Μαδρίτης    6    10-1
2. Γιουβέντους    2    3-3
3. Κοπεγχάγη    1    1-5
4. Γαλατάσαραϊ    1    3-8

Αποτελέσματα

Ρεάλ Μαδρίτης-Κοπεγχάγη 4-0
(21', 65' Ρονάλντο, 71', 91' Ντι Μαρία)

Γιουβέντους-Γαλατασαράι 2-2
(78' πεν. Βιδάλ, 87' Κουαλιαρέλα - 36' Ντρογκμπά, 88' Ουμούτ Μπουλούτ)

Επόμενη αγωνιστική (23/10)
Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους
Γαλατάσαραϊ-Κοπεγχάγη

3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Παρί Σεν Ζερμέν    6    7-1
2. Ολυμπιακός        3    4-4
3. Μπενφίκα    3    2-3
4. Αντερλεχτ    0    0-5

Αποτελέσματα

Επόμενη αγωνιστική (23/10)
Αντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν
Μπενφίκα-Ολυμπιακός

4ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Μπάγερν    6    6-1
2. Μάν. Σίτι    3    4-3
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας    3    3-5
4. Πλζεν    0    2-6

Αποτελέσματα

Αντερλεχτ-Ολυμπιακός 0-3
(17', 56', 72' Μήτρογλου)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 3-0
(5', 30' Ιμπραΐμοβιτς, 25' Μαρκίνιος)

Επόμενη αγωνιστική (23/10)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μάν. Σίτι
Μπάγερν-Πλζεν


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια