Ο Βενιζέλος αδειάζει Στουρνάρα με μήνυμα πως αυτός και ο Σαμαράς αποφασίζουν....

Ε. Βενιζέλος: Κάποιοι διαρρέουν απειλητικές πληροφορίες που δεν αφήνουν τους πολίτες να ησυχάσουν.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως ο Αντώνης Σαμαράς και ο ίδιος αποφασίζουν.
Έστειλε μήνυμα στον Γιάννη Στουρνάρα για το ποιος σχεδιάζει την κυβερνητική πολιτική....

Με ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις.

Το κοινό μέτωπο με τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Τρόικα και την άρνηση σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέων μέτρων, ενίσχυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος δεν δίστασε να... αδειάσει τον Γιάννη Στουρνάρα για τις χθεσινές δηλώσεις του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ που αφορούσαν στοχευμένα μέτρα και περικοπές στις συντάξεις.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ξεκαθάρισε ότι τον πρώτο λόγο τον έχουν ο πρωθυπουργός και ο ίδιος, και μόνο αυτοί καθορίζουν την πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα -λίγες ώρες μετά- το υπουργείο Οικονομικών να... πάρει πίσω όσα είπε για τις κύριες συντάξεις, διευκρινίζοντας ότι επεξεργάζεται παρεμβάσεις μόνο για το καθεστώς των πρόωρων, που αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις.      

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος: "Υπάρχουν φήμες, σενάρια, απειλητικές πληροφορίες που αναστατώνουν τον κόσμο, δεν τον αφήνουν να ησυχάσει. Συνεχώς μιλάμε για κάποια φορολογικά μέτρα, για κάποια ασφαλιστικά μέτρα, για μια αβεβαιότητα. Ενώ πρέπει να υπάρξει μια ηρεμία, μια αισιοδοξία, να αφοσιωθούμε στην ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και μετά με καλείτε να σχολιάσω τις φήμες οι οποίες διακινούνται".

Και συνέχισε: "Δεν μπορώ να σχολιάσω τίποτα που δεν συνιστά απόφαση του Πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς καθορίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης".

Η αυριανή συνάντηση με τον Σαμαρά

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αυριανή συνάντηση που θα έχει με τον Αντώνη Σαμαρά, επισήμανε ότι το μέτωπο της κυβέρνησης είναι απολύτως αρραγές, διότι αν το μέτωπο δεν είναι αρραγές δεν υπάρχει.

"Λοιπόν, ο κ. Σαμαράς κι εγώ ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, συνεκτιμούμε τα πάντα, κάνουμε πολύ δύσκολες σταθμίσεις, αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε είναι αυτό που έχουμε ανακοινώσει δημόσια, αυτό που έχουμε πει στον ελληνικό λαό και πρέπει να υπάρχει συσπείρωση, αισιοδοξία, ασφάλεια.

Γιατί πρέπει να προχωρήσουμε, πρέπει να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε αδικίες και, κυρίως, πρέπει να δώσουμε δουλειά στον κόσμο, πρέπει να δώσουμε προοπτική στα παιδιά. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν σταθεροποιηθεί το πλαίσιο.

Όσοι δε πάνε να κλονίσουν την πολιτική σταθερότητα, φυσικά θέλουν να πλήξουν στην καρδιά της την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. Αυτό είναι το δράμα στο οποίο αναφέρθηκα", κατέληξε.  
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια