Βρήκαν τους ενόχους τους έπιασαν, μετά τους άφησαν ελεύθερους και 41 μήνες μετά δεν έχει οριστεί δικάσιμος.


Τι δεν καταλαβαίνετε;
Αλήθεια, όλοι αυτοί οι δήθεν αριστεροί με τις μεγάλες τσέπες που θέλουν και να κυβερνήσουν γιατί δεν ενοχλούνται από την καθυστέρηση της δικαιοσύνης αλλά τρέχουν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα δολοφόνων λαθρομεταναστών και να τους υπερασπιστούν.

Φυσικά η δικαιοσύνη έπραξε άριστα με τους φασίστες ναζιστές της χρυσής αυγής....
που τους έκλεισε "μέσα", όμως δεν πράττει το ίδιο με κάποιους αναρχοαριστερούς δολοφόνους που κυκλοφορούν ελεύθεροι και δεν ξέρει κανείς αν και πότε θα δικαστούν και αν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο. 

Ποια είναι τα ονόματα των δύο κατηγορουμένων για τις μολότωφ στη Marfin και στον Ιανό - Άγνωστοι ακόμη δύο δράστες που πυρπόλησαν την τράπεζα προκαλώντας το θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη 


«Θα σας κάψουμε όλους». Αυτή ήταν η απάντηση ενός απ' τους κατηγορούμενους για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου στις 5 Μαϊου του 2010 όταν ένας υπάλληλος του παρακείμενου βιβλιοπωλείου Ιανός που επίσης τυλίχτηκε στις φλογές είπε στον εμπρηστή: «Τι κάνετε ρε; Έχει κόσμο πάνω!». 

Το θέμα επανέρχεται στη δημοσιότητα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News» η οποία δημοσιεύει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που παραπέμπει τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης από την οποία έχασαν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. 

Στις 29 σελίδες του βουλεύματος περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο θεωρούμενος ως δράστης της επίθεσης στην Marfin Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός. 

«Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ.Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνυμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία "MARFIN-EGNATIA BANK" και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερης πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ.Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη...». 

Ο Θεόδωρος Σίψας παραπέμπεται να δικαστεί για τα εγκλήματα της «ανθρωποκτονίας εκ προθεσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν αποπείρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του».

Ο υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο Ιανός είναι σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα ο Παύλος Αντρέεβ, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της «απόπειρας ανθρωποκτονίας τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της εκρήξεως εκ της οποίας μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πρόσωπα και ανθρώπους, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας διά εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του». 

Ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος
Το βούλευμα συντάχθηκε τον περασμένο Μάιο, ωστόσο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης. 

Τι είχαν πει στον ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι
Την 1η Φεβρουαρίου του 2012 είχαν βρεθεί ενώπιον του ανακριτή οι δύο κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό της Marfin και τη δολοφονία της εγγύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη. 

Όπως έγραφε το protothema.gr στις 31 Ιανουαρίου του 2013 «σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 34χρονο Έλληνα, Σίπψα, ιδιωτικό υπάλληλο και τον 28χρονο, Αντρεεβ, υπήκοο Καζακστάν, ηλεκτρολόγο μηχανικό- και οι δύο παλιοί γνώριμοι της Ασφάλειας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Μετά τις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ειδικώς στην περίπτωση του Σίψα είχε σημειωθεί διαφωνία μεταξύ του ανακριτή και του εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί. Ο Σίψας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που αποφάσισε, εκτός από την απαγόρευση εξόδου, και την υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του να επιβάλλει στον εν λόγω κατηγορούμενο, όπως και την απαγόρευση συμμετοχής του σε πορείες.
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια