Θρίλερ με αλιευτικό γεμάτο λαθρομετανάστες ανοιχτά της Πύλου! - Εντοπίστηκαν 15 παράνομοι μετανάστες να θαλασσοπνίγονται στην Κω - Ένας αγνοείται

Μέσα στο αλιευτικό βρίσκονται στοιβαγμένοι 120 μετανάστες. 
Ο κυβερνήτης του σκάφους αρνείται οποιαδήποτε  βοήθεια....
Η ακτοφυλακή έχει δεσμεύσει ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Δανίας και παρακολουθεί το σκάφος.
Το αλιευτικό κατευθύνεται....
προς Ιταλία.
Πέταξαν και παράτησαν στη θάλασσα 15 λαθρομετανάστες στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αλιευτικό κινείται 110 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου και κατευθύνεται προς την Ιταλία. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, μέσα βρίσκονται 120 - ίσως και περισσότεροι - λαθρομετανάστες.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου με τον κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ωστόσο συχνά η κατάσταση αυτών των σκαφών δεν είναι τέτοια που να είναι οι επιβαίνοντες σε αυτά ασφαλείς.

Η ακτοφυλακή έχει δεσμεύσει ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Δανίας ώστε να παρακολουθεί το σκάφος μιας και βρίσκεται προς το παρόν σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή που είναι στην αρμοδιότητας της χώρας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

15 λαθρομετανάστες θαλασσοπνίγονταν στην Κώ
Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Δευτέρας 15 λαθρομετανάστες, άγνωστης εθνικότητας μέχρι στιγμής, περισυνελέγησαν από σκάφος του Λιμενικού από τη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Λούρος στην Κω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι ένα άτομο αγνοείται.

Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τυχόν αγνοούμενους ενώ οι λαθρομετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας του νησιού.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια