Ώρα 1:30. Η ώρα της κρίσης: Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Στον ανακριτή αυτή την ώρα ο Γιώργος Πατέλης Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμενε ο Νίκος Μίχος- Λίγο πριν οδηγηθεί στην Ευελπίδων έστελνε επιστολή-μήνυμα με... στίχους από κλέφτικο τραγούδι.
Έξω από το γραφείο του ανακριτή τον περίμενε ο Νίκος Μίχος- Λίγο πριν οδηγηθεί στην Ευελπίδων έστελνε επιστολή-μήνυμα με... στίχους....
από κλέφτικο τραγούδι

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγη ώρα μετά τις επτά το απόγευμα της Τετάρτης. Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο στην Ευελπίδων μεταφέρθηκαν άλλοι πέντε από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης. 

Τον κ. Μιχαλολιάκο υποδέχθηκαν περίπου 200 οπαδοί της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα, όπως: «Άκου το αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μία φορά», αλλά και «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή». Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν και βουλευτές που αφέθηκαν το πρωί ελεύθεροι. 

Στην Ευελπίδων, μάλιστα, τον περίμενε ο Νίκος Μίχος, ο οποίος ήθελε να μπει μαζί του στον ανακριτή, ωστόσο εμποδίστηκε από αστυνομικούς. Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων βρίσκεται και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου , Ελένη Ζαρούλια, αλλά και η κόρη τους, Ουρανία.

Η Δικαιοσύνη καλείται να αποφασίσει πιθανότατα απόψε ή αύριο την τύχη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, η προφυλάκιση του οποίου θεωρείται «κλειδί» για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

Με τις εκτιμήσεις να προκρίνουν το σενάριο που θέλει και τον κ. Μιχαλολιάκο να αποφυλακίζεται -όπως πιθανόν και ο κατηγορούμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστος Παππάς-, το νέο πολιτικό σκηνικό αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ΧΑ θα υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ότι λυπάται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι καταδικάζει τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται, ότι δεν γνωρίζει αν κάποια μέλη της ΧΑ είχαν παραβατική συμπεριφορά, ότι η ΧΑ είχε μόνο κοινοβουλευτική δράση και ότι ο ίδιος δεν είναι οπαδός των ναζί.
Για άδικη κράτηση «γιατί τόλμησα, γιατί ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ όλοι μαζί να υψώσουμε υπερήφανο το ανάστημά μας στην εσωτερική κατοχή της Πατρίδας μας», έκανε λόγο νωρίτερα σε επιστολή που συνέταξε από ένα κελί των κρατητηρίων στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όπως εξήγησε, το κείμενο αυτό αντικαθιστά το εκτενές άρθρο που υπήρχε επί 20 χρόνια στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας της Χρυσής Αυγής.
Ισχυρίστηκε ότι «χρησιμοποιώντας μέσα δόλια προσπαθούν να παρουσιάσουν τον νόμιμο πολιτικό μας αγώνα σαν μια… εγκληματική οργάνωση» προσθέτοντας ότι αυτό που δεν συγχωρούν στην ΧΑ είναι ότι «δεν έπαιξε το ρόλο της μαριονέτας στο πολιτικό τους κουκλοθέατρο».

Και έκλεισε την επιστολή του με στίχους από ένα κλέφτικο τραγούδι:  «Οι κλέφτες προσκυνήσανε και γίνανε ραγιάδες,  μα ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν λέει να προσκυνήσει…».
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια