10 + 1 εκπληκτικά cafe όλου του κόσμου. (Απίθανες φώτο)

Όπως θα δείτε και εσείς πραγματικά οι εικόνες είναι φανταστικές, όμως ο συντάκτης του άρθρου η δεν γνωρίζει ή ίσως να μην του αρέσει το πιο παλιό και ξακουστό καφέ της Ιταλίας.
Φυσικά μιλάμε για το υπέροχο Florian cafe στη Βενετία που στέκει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου από το 1720. Πελάτες του ήταν όλοι οι ευγενείς της πόλης μαζί κι ο Κάρλο Γκολντόνι ο θεατρικός συγγραφέας....
που έγραψε μεταξύ άλλων και τη Λοκαντιέρα,  ο Τζουζέπε Βέρντι και φυσικά ο Ναπολέων σαν στρατηγός, όταν ήταν 27 χρονών είχε καταλάβει τη βόρεια Ιταλία και λάτρευε το Florian για να απολαμβάνει τη ζεστή σοκολάτα....

Έτσι αφού ο συντάκτης δεν καταδέχεται να το συμπεριλάβει στη λίστα ας το βάλουμε εμείς άνευ συναγωνισμού....

Παλάτια, αρχοντικά του 19ου αιώνα ακόμη και...γκαράζ, φιλοξενούν τα 10 ωραιότερα cafés του κόσμου τα οποία σερβίρουν εκλεκτές ποικιλίες καφέ. Υπέροχες τοιχογραφίες, επιβλητικοί πολυέλαιοι και πολυτελείς δερμάτινοι καναπέδες συνθέτουν το σκηνικό.
Γιατί..όσο καλός και αν είναι ο καφές γίνεται ακόμη καλύτερος αν τον πιείτε σε ένα από αυτά τα υπέροχα μέρη.

1. "AIA Coffee & Restaurant" - Πόρτο, Πορτογαλία



Τα vintage έπιπλα, τα χειροποίητα λευκά είδη, οι κορνίζες και οι καθρέπτες στους τοίχους κάνουν το παλιό αρχοντικό του 19ουαιώνα ένα από τα πλέον δημοφιλή cafes στο Πόρτο.



2. "D’espresso" -  Νέα Υόρκη



Η εκπληκτική ταπετσαρία της "ανάποδης βιβλιοθήκης" σχεδόν κλέβει τις εντυπώσεις απο τον διάσημο εσπρέσο που σερβίρεται.



3. "Le Procope" - Παρίσι



Το cafe restaurant αυτο λειτουργεί από το 1686. Εδώ έχουν απολάυσει το καφεδάκι τους αλλά και εκλεκτές σπεσιαλιτέ μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ιστορίας.



4. "Coava Brew Bar"  -  Πόρτλαντ - Όρεγκον



Κι΄όμως αυτό το cafe ήταν...γκαράζ! Οι παλιές μηχανές και τα εργαλεία σίγουρα το δίνουν έναν αέρα ρετρό.



5. "Cafe New York" - Βουδαπέστη



Το ιστορικό κτίριο κλέβει τις εντυπώσεις κυρίως το βράδυ με τον επιβλητικό φωτισμό του. Οσο για το εσωτερικό; Τα λόγια είναι περιττά...



6. "Antico Caffè Greco"  -  Ρώμη



Ο αρωματικός latte είναι ο πιο διάσημος καφές που σερβίρεται στο αρχοντικό του 18ου αιώνα με τις βελούδινες κόκκινες καρέκλες. Αυτό άλλωστε δεν είναι μόνο ένα cafe αλλά ένα ζωντανό κομμάτι της...ιστορίας της Ρώμης.



7. "LAMILL Coffee Boutique" -  Καλιφόρνια



Τα έντονα χρώματα στους τοίχους αλλά και η χειροποίητη ταπετσαρία που έχει χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τους πολυελαίους κάνουν αυτό το μοντέρνο cafe να έχει μια αίσθηση ρετρό.



8. "Cafe Central". - Βιέννη



Η μεγαλόπρεπη Βιέννη είναι ολόκληρη ένα ζωντανό μνημείο και το "Cafe Central" αναπόσταστο μέρος της. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο που να μην έχει προσπαθήσει να μιμηθεί το cafe που στεγάζεται σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα. Εκτός από τον διάσημο καφέ του το μέρος είναι ξακουστό και την μπύρα που προσφέρει.



9. "Caffè Giubbe Rosse" - Φλωρεντία



Οι τοίχοι του κοσμούνται από φωτογραφίες διάσημων συγγραφέων και καλλιτεχνών. Στο εσωτερικό του cafe που βρίσκεται στην πλατεία Piazza della Repubblica θα βρείτε παλιά περιοδικά και εφημερίδες. Εδώ έγιναν μερικές από τις πιο σημαντικές πολιτικές και φιλοσοφικές "ζυμώσεις" της ιστορίας της Ιταλίας.



10. "Cafe Imperial" -  Πράγα



Η πόλη "παραμύθι" φιλοξενεί ένα από τα πιο διάσημα cafe της Ευρώπης το οποίο είναι και χαρακτηριστικό δείγμα της Art Deco. Οι υπέροχες τοιχογραφίες στα ταβάνια και οι πολυτελείς δερμάτινοι καναπέδες θα κάνουν τον καφέ σας..εμπειρία!




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Υπέροχα τα καφέ αυτά, έχουμε όμως και στην Ελλάδα ένα ιστορικό καφέ με πολύ πλούσιο ιστορικό παρελθόν, και έξοχη παρουσία στα Χανιά του σήμερα. Χρονολογείται από το 1870, στους χώρους του φιλοξενήθηκε «η Βουλή των Κρητών» και προσωπικότητες όπως Ελευθέριος Βενιζέλος, Σοφοκλής Βενιζέλος, Νικήτας Βενιζέλος, Νίκος Καζαντζάκης, καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών βρήκαν και βρίσκουν φιλόξενη στέγη.

    Το Καφέ «Κήπος» είναι ένας κρυμμένος θησαυρός για όσους το γνωρίζουν.
    Βρίσκεται στον δημοτικό κήπο των Χανίων, έχει εκπληκτικό περιβάλλον, στυλ, φινέτσα, υπέροχους καφέδες και το φιλικό σέρβις είναι αξεπέραστο. Σου κλέβει την καρδιά, είναι το αγαπημένο στέκι των Χανιωτών, αν γνωρίζετε έναν ρωτήστε τον.

    Με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του «Κήπος», ιδρύεται ο Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, ζωηρό ενδιαφέρον για τον οποίον έχουν εκδηλώσει τα πιο διάσημα ιστορικά καφέ της Ευρώπης. http://www.kiposcafe.gr/

    Αυτά για το δικό Μας καφέ που στέκεται επάξια δίπλα στα διασημότερα της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.