Για πάντα μέσα λένε οι εισαγγελείς για τον Άκη !!!

Εγκληματία του λευκού κολάρου» χαρακτήρισε ο δεύτερος εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος τον Ακη Τσοχατζόπουλο και υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός είχε σχεδιάσει την επιχείρηση και συμπεριφέρθηκε σαν....
εγκληματίας του λευκού κολάρου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε χαρακτηριστικά «ο πρωθυπουργεύων και παρολίγον Πρωθυπουργός της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του την Πέμπτη ο δεύτερος εισαγγελέας στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

«Ιλαροτραγικά και παράταιρα όσα λέει και ο πρώην υπουργός και ο Γιάννης Σμπώκος. Όλα αυτά μου φέρνουν στο νου μία άλλη ανακριτική διαδικασία, για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τον Μάιο του 1963 στη Θεσσαλονίκη. Δεν παρομοιάζω βέβαια τις δύο υποθέσεις ,αλλά το λέω για τις μη πειστικές απαντήσεις που έδωσαν οι κατηγορούμενοι και την απουσία μνήμης» τόνισε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο πρώην υπουργός φωνάζοντας «γίνεστε υβριστής. Ολα έχουν όρια. Τι δουλειά έχει εδώ μέσα η δολοφονία Λαμπράκη;»

Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ακόμη: πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν εθισμένος στη λεύκανση μαύρου χρήματος. Είχε αλωθεί από το σύστημα των δωροδοκιών για τα εξοπλιστικά ο κρατικός μηχανισμός. Η άλωση έφτασε μέχρι τον υπουργό Άμυνας. Πρέπει να είναι κανείς δικονομικά τυφλός, για να μην βλέπει ότι όλες οι offshore εταιρείες ήταν του Άκη Τσοχατζόπουλου. Μέσω αυτών των εταιρειών κινούνταν με φρενήρη ρυθμό πλημμυρίδα εκατομμυρίων.

Εισαγγελέας κατά Τσοχατζόπουλου: Πήρε τόσες μίζες που και ο ίδιος έχασε το μέτρημα

Νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Γεωργία Αδειλίνη κατακεραύνωσε τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο και τόνισε στο δικαστήριο πώς είχε χάσει το λογαριασμό από τις μίζες που είχε πάρει. «Πήρε τόσες μίζες κύριε Πρόεδρε που ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίζει. Πήρε μίζες σε βαλίτσες, σε τσάντες, από λογαριασμούς σε λογαριασμούς, από εταιρείες σε εταιρείες, από άτομο σε άτομο, χέρι με χέρι, κυκλοφορούσαν οι μίζες και επενδύονταν σε ακίνητα και σε πολυτελή ζωή».

Η κ. Αδειλίνη έκανε λόγο μάλιστα για πακτωλό χρημάτων βασιζόμενη σε σημειώσεις του στις οποίες έλεγε ότι ήταν ανάγκη να δημιουργηθούν εταιρείες χρηματαποστολών για να μεταφερθούν τα χρήματα. Παράλληλα τον χαρακτήρισε προκλητικό και αλαζόνα, αφού μπροστά στις συντριπτικές αποδείξεις επέλεξε να μιλάει για σκευωρία.

Στο τέλος της διήμερης διάρκειας αγόρευσής της, η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι το real estate ήταν ένας μόνο από τους χώρους που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήθελε να ξεπλύνει το μαύρο χρήμα επιδιώκοντας να επεκταθεί και εκτός Ελλάδας, όπως το έπραξε στην Ιταλία.

«Οι αποδείξεις σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου βοούν και ούτε ένας απ' τον πολιτικό κόσμο ήρθε εδώ αυτόκλητα να τον υπερασπιστεί», επισήμανε η κυρία Αδειλίνη και κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι προσπαθεί να παραπλανήσει και υποτιμά τον κοινό νου. «Δεν τα παίρνουν όλοι στην πολιτική και σε κάθε πόστο υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι» συμπλήρωσε και εξήγησε ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποτρέψει την κατάπτωση του πολιτικού κόσμου.

Εντυπωσιακό χαρακτήρισε η εισαγγελέας το αίτημα του μέχρι τέλους για κλήτευση του ΚΥΣΕΑ, και υπουργών που τον διαδέχτηκαν «η επιμονή του γι' αυτό δεν ήταν τυχαία, καθόλου τυχαία. Από τις χρηματορροές που αποτελούν το σοβαρότερο στοιχείο για τον την ενοχή του, από τις χρηματορροές των μιζών προκύπτει πώς μίζες μόνο προς τον ίδιο δόθηκαν. Μόνο σε αυτόν» .

Τον είπε επίσης προκλητικό και αλαζόνα, αφού "μπροστά στις συντριπτικές αποδείξεις επέλεξε να μιλάει για σκευωρία". Τότε πετάχτηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και της είπε: "σαφώς, ότι κάνετε και σεις σήμερα". Παράλληλα ζήτησε την ενοχή των 17 από τους 19 κατηγορούμενους

Είχαν κάνει επάγγελμα το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η εισαγγελέας τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι «άνθρωποι» του Ακη Τσοχατζόπουλου ακολούθησαν τέτοιες μεθοδεύσεις και η μακρά ενασχολησή τους με τις εταιρίες του Ακη Τσοχατζόπουλου δείχνουν ότι διέπραξαν το αδίκημα κατ΄ επάγγελμα, γι αυτό και πρότεινε.

Συγκεκριμένα ζήτησε να κηρυχτούν ένοχοι για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος κατ΄ επάγγελμα οι:

'Ακης Τσοχατζόπουλος
Αστέριος Οικονομίδης
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου
Νικόλος Ζήγρας
Γιώργος Σαπχατζίδης
Αρετή Τσοχατζοπούλου
Ιωάννης Σμπώκος
Βασιλική Σταμάτη
Μαρία Ταλίτα Τσεκούρα
Οράτιος Μελάς
Κων/νος Αντωνιάδης
Γεώργιος Κωνσταντάτος
Ενοχοι και όσοι είχαν «ευκαιριακή σχέση με εγκλήματα του Τσοχατζόπουλου»

Παράλληλα πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄ επάγγελμα τέλεσης του αδικήματος, γεγονός που μειώνει την ποινική τους μεταχείριση οι:

Νικόλας Γεωργουλάκης
Παναγιώτης Σταμάτης
Φώτιος Αρβανίτης
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου
Νικόλαος Καρατζάς

Μόνο δύο απαλλάσσονται

Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για δυο μόνον από τους κατηγορημένους, τον Κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου, και τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη.

Αναπληρωτής εισαγγελέας σε Τσοχατζόπουλο: Ηταν εθισμένος στη λεύκανση μαύρου χρήματος

«Βρίσκεστε εδώ γιατί έχετε διαπράξει ένα ατιμωτικό έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη, υπογράμμισε ότι ο πρώην υπουργός συμπεριφέρθηκε με τρόπο αλαζονικό απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στους νόμους της πατρίδας του τα συμφέροντα της οποίας είχε δώσει όρκο ότι θα προστατεύει. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας χαρακτήρισε «αυθάδη» και αλαζονική την συμπεριφορά του κ. Τσοχατζόπουλου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια