Στον κόσμο τους....

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως η χώρα βρίσκεται σε λανθασμένη κατεύθυνση και δηλώνει πως είναι κατά του Μνημονίου. Αρνητική η γνώμη για την...
Ευρωπαϊκή Ένωση, ελάχιστα θετική για το ευρώ. Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου....


Την απαισιοδοξία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τις προοπτικές της διατυπώνουν οι πολίτες, όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση (Πολιτικό Βαρόμετρο) της Public Issue που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 74% των πολιτών θεωρεί πως τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λανθασμένη κατεύθυνση, έναντι μόλις 19% που εξέφρασαν την άποψη πως τα πράγματα βαίνουν καλώς.

Επίσης, το 46% πιστεύει πως σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, η θέση της χώρας μας στον κόσμο έγινε πιο αδύνατη (έναντι 17% που λένε πως έγινε πιο ισχυρή), ενώ το 72% απάντησε πως αντιμετωπίσει δυσκολίες με το εισόδημα που έχει σήμερα.

Την ίδια ώρα, το 76% δηλώνει πως είναι κατά του Μνημονίου – αξίζει να σημειωθεί πως, ένα χρόνο νωρίτερα, κατά του Μνημονίου ήταν το 68%.

Εντύπωση προκαλούν οι απόψεις των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ: το 55% έχουν αρνητική γνώμη για την ΕΕ (έναντι 43% που έχουν θετική). Αρνητική γνώμη για το ευρώ έχει το 47%, ενώ η πλειοψηφία των πολιτών (51%) έχει θετική. Αξιοσημείωτο: έναν χρόνο πριν, η δημοσκόπηση έδειχνε πως η πλειοψηφία των πολιτών (με συντριπτικά υψηλότερα ποσοστά) είχε θετική γνώμη για ΕΕ (ποσοστό: 52%) και ευρώ (67%).

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 29% και η ΝΔ έρχεται δεύτερη με 28%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μπαίνει ενδεχομένως οριακά στη Βουλή, καθώς λαμβάνει 2,5% με ποσοστό στατιστικού λάθους στο 1%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο Βαρόμετρο του Ιουλίου στην πρόθεση ψήφου υπάρχει ανατροπή σκηνικού στην κορυφή, καθώς τότε η ΝΔ προηγούνταν του ΣΥΡΙΖΑ με 28,5 έναντι 27,5. Σταθερή πάντως είναι η διαφορά της μίας μονάδας για τα δύο κόμματα.

Επίσης σε σύγκριση με το προηγούμενο, ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ έχουν χάσει μισή ποσοστιαία μονάδα, το ΠΑΣΟΚ χάνει μία, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,5% και η Χρυσή Αυγή ενισχύεται με 2%.

Και σε αυτό το Βαρόμετρο οι ερωτηθέντες (45%) εκτιμούν ότι καμία κυβέρνηση δεν είναι η καλύτερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας...
efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια