Χαμός στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου από αγριεμένο Άρκαλο λόγω ....εγκυμοσύνης!!!

Το σαρκοφάγο θηλαστικό τρύπωσε στο αεροδρόμιο και έτρεξε στον χώρο εμπορευμάτων της Ολυμπιακής...
Λίγο πριν τις 10.00 κατάφεραν άνδρες της ΕΜΑΚ να ακινητοποιήσουν τον αγριεμένο άρκαλο, που.... άγνωστο πως εισέβαλε στο αεροδρόμιο Ηρακλέιου! Το ζώο, αγριεμένο λόγω εγκυμοσύνης, αλλά και των νέων συνθηκών που αντίκρυσε στο πολυσύχναστο μέρος, προκάλεσε συναγερμό στις αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν προκειμένου να το... συλλάβουν.

Oπως δήλωσε στο cretalive.gr ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, ο άρκαλος τρύπωσε στο χώρο των εμπορευμάτων της Ολυμπιακής, κοντά στον Πυροσβεστικό Σταθμό και τελικά, μετά από κυνήγι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν με μία θηλιά. Ο άρκαλος φιλοξενείται σε ένα κλουβί, και αναμένει μέλη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που θα τον παραλάβουν...

Τι είναι ο άρκαλος που προκάλεσε αναστάτωση 
Σύμφωνα με το cretanbeaches.com o ασβός της Κρήτης ή άρκαλος αποτελεί ενδημικό υποείδος του κοινού ασβού. Είναι σαρκοφάγο θηλαστικό που θυμίζει αρκούδα με κοντά πόδια και σχετικά μακρύ σώμα (70-95 εκατοστά) και κοντή ουρά (15 εκατοστά), ενώ φτάνει σε βάρος τα 20 κιλά. 

Έχει τρίχωμα κοντό, πυκνό και σκληρό ασημόλευκο στη ράχη, στα πλευρά και την ουρά. Φέρει μια χαρακτηριστική λευκή ταινία που ξεκινά από το άκρο του ρύγχους του και φτάνει ως το πίσω μέρος της κεφαλής. Στις δύο πλευρές υπάρχουν, παράλληλα, δύο άλλες ταινίες με καφέ σκούρα απόχρωση, οι οποίες περνάνε πάνω από τα μάτια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια