Ποιους Έλληνες έχει χτυπήσει περισσότερο η ανεργία

Γυναίκες και όσοι με απολυτήριο Λυκείου, η πλειοψηφία των ανέργων -Γιατί το 50% των νέων χωρίς δουλειά  δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ -“Κόκκινος” συναγερμός στα Ταμεία από την απώλεια εισφορών

Οι γυναίκες, όσοι βρίσκονται στην ηλικία από 30 έως 54 ετών και όσοι διαθέτουν  μόνο απολυτήριο Λυκείου φαίνεται....
ότι  αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων βάσει των στοιχείων  που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΑΕΔ για τον μήνα Ιούλιο.

Σε σύνολο 863.000 ανέργων που είναι  εγγεγραμμένοι στα μητρώα του  Οργανισμού, οι γυναίκες είναι 515.000 και  οι άνδρες 313.000.

Πάνω από δύο στους τρεις  εγγεγραμμένους ανέργους (ποσοστό 62,65% ή  διαφορετικά 544.537 άτομα), ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 30 έως 54 ετών και από αυτούς μόνο ένας στους πέντε λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να προβληματίσει  τους αρμόδιους στον ΟΑΕΔ είναι το γεγονός ότι την ώρα που  σύμφωνα με τα μητρώα του οργανισμού στην ηλικιακή ομάδα των νεοτέρων (κάτω των 30 ετών) το ποσοστό δεν ξεπερνά το 26,99%, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό της ίδιας κατηγορίας φτάνει το 58,8%. Άρα μόνο ένας στους δύο νέους ανέργους βλέπει κάποιον σοβαρό λόγο να εγγραφεί στα μητρώα του Οργανισμού.

Όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης, περίπου ένας στους δύο (412.000) διαθέτουν  απολυτήριο λυκείου, στους 287.000 ανέρχονται όσοι έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική  εκπαίδευση (Δημοτικό και Γυμνάσιο) και 159.000 είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου.

Και την ίδια ώρα «κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στα ταμεία όσο αυξάνεται η ανεργία καθώς σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, ΙΚΑ,ΟΑΕΕ και ΟΓΑ «έχασαν» 474.384 ασφαλισμένους μέσα στην τελευταία οκταετία. Μεγαλύτερη «πληγή» φαίνεται να αποτελεί ο χώρος της οικοδομής από τον οποίο το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχασε 186.000 ασφαλισμένους ενώ για ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, αντίστοιχα, οι απώλειες υπολογίζονται σε 93.000 και 56.977 άτομα.
protothema.gr/
Share on Google Plus

About THE FUN BANK

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...