Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τη χρυσή αυγή που ίσως χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Γιώργος Ρουπακιάς θα πει πως βρισκόταν σε άμυνα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να γίνει η απολογία του το Σάββατο στα δικαστήρια Πειραιά
Εάν αποδοθεί η κατηγορία εγκληματικής οργάνωσης τότε προβλέπεται κράτηση ακόμα και βουλευτών
Δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει και το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που αποκάλυψε σημεία και τέρατα
Μετά τη διαβίβαση....
του φακέλου με όλες τις παράνομες δραστηριότητες μελών, βουλευτών και οπαδών της Χρυσής Αυγής από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η υπόθεση θα εποπτεύεται πλέον από την ίδια την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, δείχνοντας έτσι το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται επιτέλους το θέμα της Χρυσής Αυγής. 

Για τον ογκοδέστατο αυτό φάκελο, αναμένεται να καταθέσει άμεσα το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Έθνος" αποκαλύπτει σημεία και τέρατα για τη δράση της οργάνωσης στην περιοχή της Νίκαιας. 

Ο Άρειος Πάγος όπως έχει γίνει ήδη γνωστό εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδοθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που εάν γίνει θα αποτελεί κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και θα αφορά όχι μόνο οπαδούς, αλλά μέλη, αλλά και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 

Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, όλα αυτά τα πρόσωπα ακόμα και βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα έρθουν αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο ακόμα και προσωρινής κράτησης. 

Την ίδια ώρα, το προγραμματισμένο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Νίκαιας δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ, καθώς με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση- εκδήλωση, που σχετίζεται με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από πολιτικά κόμματα, σε όλους τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους στην περιοχή του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο 45ΧΡΟΝΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να απολογηθεί το Σάββατο στα δικαστήρια του Πειραιά, ο 45χρονος χρυσαυγίτης για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Προς το παρόν ο Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και έχει ήδη ομολογήσει αν και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δηλώσει πως βρισκόταν σε άμυνα. 
ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η δολοφονία.

Όλα τα τηλεφωνήματα έγιναν κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του ποδοσφαιρικού αγώνα, που παρακολουθούσε το θύμα, στην καφετέρια «ΚΟΡΑΛΙ», απ' όπου ξεκίνησε και η ένταση, με ανταλλαγή βλεμμάτων, ανάμεσα στην παρέα του θύματος και δύο άλλων θαμώνων που αποδεικνύεται ότι είναι χρυσαυγίτες.

Μόνον ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος ήταν στο σπίτι του, δέχτηκε και έκανε πάνω από δέκα τηλεφωνήματα, στο πλαίσιο της κινητοποίησης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχουν ακόμα δοθεί όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές εταιρείες μετά την άρση απορρήτου, από τα οποία αναμένεται να συμπληρωθεί το παζλ της αλληλουχίας των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι και ποιοι εμπλέκονται στην κινητοποίηση των ομάδων.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ

Οι αστυνομικές αρχές έχουν ήδη ζητήσει άρση του απορρήτου του προέδρου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, αλλά προς το παρόν αυτό καθυστερεί λόγω της ανακρίτριας.

Η αστυνομία θεωρεί πως με αυτή την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα φωτιστεί ενδεχομένως το προσκλητήριο των μελών της Χρυσής Αυγής. Και αυτό γιατί θέλουν οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν εάν ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης τηλεφώνησε για το συγκεκριμένο περιστατικό, που τελικά κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Όσοι κλήθηκαν να δώσουν το παρόν στο περιστατικό θα κληθούν να δώσουν καταθέχσεις και θα κριθεί εάν θα κατηγορηθούν για ηθική αυτουργία στο φονικό ή ακόμα και για συνέργεια. 
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια