Με το δεξί ξεκίνησε η αγαπημένη!

Η Εθνική... εξανέμισε πολύ γρήγορα τα “σύννεφα” που εμφανίστηκαν στο πρώτο πεντάλεπτο και μετέτρεψε τον αγώνα με την Σουηδία σε μια δυνατή προπόνηση. Νίκη με 79-51 για την ομάδα του Τρινκιέρι στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, που απέδειξε -εντός παρκέ- τις υψηλές....
βλέψεις της - Σκόραραν όλοι οι διεθνείς! Την Πέμπτη κόντρα στην Ρωσία η Γαλανόλευκη

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, πέραν του πρώτου πενταλέπτου, η Εθνική ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο των Σουηδών (51-79) και ξεκίνησε με το... δεξί το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Πολυτιμότερος παίκτης για την ομάδα του Τρινκιέρι ο Γιάννης Μπουρούσης κατάφερε να τα κάνει όλα. Ο σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης είχε 12 πόντους (2/2βολές, 5/6δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 κόψιμο). Πρώτος σκόρερ ο Βασίλης Σπανούλης (13 π.), ντεμπούτο σε επίσημο ματς για τον Βασίλη Καββαδά.

Άσχημο και πολύ νευρικό ξεκίνημα για την Εθνική, που στο πρώτο τρίλεπτο έμεινε στο “μηδέν”, κάνοντας αρκετά λάθη και δεχόμενη όλους τους πόντους από τον Τέιλορ. Μοναδικό καλό στοιχείο τα επιθετικά της ριμπάουντ (ο Μαυροκεφαλίδης βοήθησε σε αυτό). Η είσοδος των Μπουρούση και Καϊμακόγλου, αλλά....
και η βελτίωση της άμυνας του Παπανικολάου στον Τέιλορ άλλαξαν την Γαλανόλευκη και την έφεραν στο τέλος της πρώτης περιόδου να προηγείται με 13-15.

Η αμυντική λειτουργία της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι διατηρήθηκε σε καλά επίπεδα στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και με μπροστάρη τον Γιάννη Μπουρούση στην επίθεση (έφτασε σε εκείνο το σημείο τους 12 πόντους) κράτησε την πρωτοπορία της με σχετική ευκολία. Παρόλο που ο Τέιλορ συνέχισε να κρατά... επικοινωνία με το ελληνικό καλάθι, η Γαλανόλευκη δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισε την περίοδο μπροστά στο σκορ με διαφορά 18 πόντων (21-39).

Το παιχνίδι “άνοιξε” στην τρίτη περίοδο, με τους Σουηδούς να προσπαθούν να μειώσουν την διαφορά (ο Γερέμπκο πήρε πάνω του αρκετές επιθέσεις) και με την Εθνική να βρίσκει διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Σουηδοί έχαναν την συγκέντρωση τους, οι Σπανούλης και Ζήσης μοίρασαν σωστά το παιχνίδι και η διαφορά έφτασε στους 24 πόντους (59-35).

Οι Σουηδοί πέταξαν... λευκή πετσέτα στο 4ο πεντάλεπτο, οι διεθνείς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και το παιχνίδι κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για την Γαλανόλευκη μέχρι τη λήξη του. Μοναδικό στατιστικό που θα πρέπει να προβληματίσει τον Αντρέα Τρινκιέρι, η αστοχία των διεθνών στις βολές (19/33). 

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 21-39, 35-59, 51-79

Σουηδία: Άκανσον 3(1), Σκιέλντεμπραντ 5(1), Κιέλμπομ 2(5ρ), Πίτα 7(1), Α.Γκάντεφορς 3(1), Τ.Μασάμπα, Γκραντ 2, Γερέμπκο 8, Μπ.Μασάμπα 2, Ρας, Τέιλορ 16(3), Β.Γκάντεφορς 3 

Ελλάδα: Σλούκας 10(1), Μπουρούσης 12(6ρ), Ζήσης 6, Σπανούλης 13(3), Περπέρογλου 9(1), Φώτσης 7(1), Παπανικολάου 2, Καββαδάς 3, Μαυροκεφαλίδης 8(9ρ), Καϊμακόγλου 4, Μπράμος 3, Πρίντεζης 3

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια