Π. Παυλόπουλος : Επιβάλλεται η επιστροφή στο μονοπάτι της έννομης τάξης

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, του πολιτικού κύκλου και του συνόλου των σκεπτόμενων πολιτών συναντά το νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου υπό τον τίτλο «Το Δημόσιο Δίκαιο στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης». Ο καθηγητής - βουλευτής της ΝΔ αναλύει διεξοδικά τη θεσμική επιρροή του Μνημονίου σε βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήτοι της ατομικής ιδιοκτησίας , των εργασιακών σχέσεων....
και των υποχρεώσεων του Κράτους έναντι της κοινωνίας.

Όπως επισημαίνει, η ελληνική έννομη τάξη, και ιδίως το Σύνταγμα, αδυνατούν πλέον εμφανώς ν' αναδείξουν στο ακέραιο την παραδοσιακή κανονιστική τους εμβέλεια σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των θεσμών εν γένει. Και τούτο διότι οι νεοφιλελεύθερης έμπνευσης πολιτικές που επιβάλλονται στη χώρα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις κυριαρχούν επί του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου ανατρέποντας κάθε ισορροπία μεταξύ κοινωνικοοικονομικής υποδομής και κανονιστικού εποικοδομήματος.

Παρουσιάζοντας διεξοδικά τη νομολογία και τη συνταγματική επιταγή, ο Πρ. Παυλόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες χαοτικότητας που διαμορφώνονται χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη την επιστροφή στο μονοπάτι «που οδηγεί το δικαστή, με πλήρη επίγνωση της αποστολής του, ν' αμύνεται υπέρ των δημοκρατικών θεσμών και του ανθρώπου»

ΔΓ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια