Αυξήσεις - φωτιά έως 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών...

Την ίδια στιγμή, μείωση της κρατικής επιδότησης, η οποία ενδέχεται να φέρει και περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, αναμένεται και στον ΟΑΣΘ, με εκπροσώπους του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο τις αυξήσεις, τα μηνύματα....
από το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αισιόδοξα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού, το οικονομικό επιτελείο ζητά σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησης που θα λάβει για τη λειτουργία της η ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ).
Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, η οποία αρχικώς είχε τοποθετηθεί για τον προηγούμενο Μάρτιο, ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε για τον Οκτώβριο του 2013.
Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο, εάν εφαρμοστούν αυξήσεις, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου του 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ, από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα. Στα μειωμένα εισιτήρια οι τιμές με αύξηση 25% θα διαμορφωθούν στα 0,90 ευρώ και 0,75 ευρώ αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση το οριστικό ποσοστό της αύξησης είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ποσό της επιδότησης που θα δοθεί, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται να είναι μειωμένο κατά το 1/3 του περσινού που ήταν 120 εκατ. ευρώ...
imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια