Washington Post: "Πλασάρει την Ελλάδα ως προπύργιο οικονομικής σταθερότητας"


Ο κόσμος δεν έχει να φάει και ο Αντώνης παρουσιάζει την Ελλάδα σαν παράδεισο !!!
Στο συμπέρασμα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας καταλήγει η εφημερίδα Washington Post λίγες ώρες μετά την συνάντησή του με την δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας.

"Ο Αντώνης Σαμαράς έχει....
έρθει στην Ουάσιγκτον για να προάγει την πληγείσα από την κρίση χώρα του ως πηγή σταθερότητας σε μια προβληματική περιοχή" γράφει η εφημερίδα.

Και προσθέτει: "Ο Αντώνης Σαμαράς οραματίζεται τη χώρα του ως πάροχο ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη".

Ο κ. Σαμαράς έκανε και χιούμορ λέγοντας: "Εάν είχα έρθει πριν από ένα χρόνο, θα βλέπατε την Ελλάδα ασταθή σε μια περιοχή σταθερότητας. Τώρα φαινόμαστε καλά σε σχέση με την περιοχή".

Περιγράφοντας την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα έχει μπει πλεον στον 6ο χρόνο ύφεσης. 

"Περπατάμε σε λεπτή γραμμή. Πρέπει να δούμε χειροπιαστές αποδείξεις ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εξτρεμιστικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;
Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει μια φράση του έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος μιλώντας για ένα πραγματικά πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπως είπε αναφέρθηκε στην "άνοδο εξτρεμιστικών κομμάτων της αριστεράς και της δεξιάς ως αποτέλεσμα της υψηλής ανεργίας". 

"Μπορεί οποιοδήποτε σύγχρονο κράτος της Ευρώπης ή του ΝΑΤΟ να δεχθεί ένα τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας χωρίς αναταραχή;", αναρωτήθηκε. 

Είπε και κάτι άλλο που θα συζητηθεί: "Αν και η κυβέρνηση συνασπισμού προσφάτως έχασε τον τρίτο εταίρο, είναι τώρα ισχυρότερη και με μεγαλύτερη συνοχή." 
Περιμένουμε 19 εκατομμύρια τουρίστες
Ο κ. Σαμαράς ανέβασε σε 19 από 17 τα εκατομμύρια των τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα λέγοντας ότι "Παρά τις συντριπτικές επιδράσεις της οικονομικής κρίσης, υπάρχει μια αλλαγή στην ατμόσφαιρα στην Ελλάδα".

Θέσεις εργασίας από τον TAP
Αισιόδοξος ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από την συμφωνία για τον ΤΑΡ, εμφανίστηκε ο κ. Σαμαράς. Είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του εργάζεται στενά με την Κύπρο και το Ισραήλ για να αναπτύξει κοινές ενεργειακές πολιτικές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός καλωσόρισε Αμερικανούς επενδυτές στο γραφείο του, υποσχόμενος "κόκκινο χαλί αντί για την συνήθη ελληνική γραφειοκρατία", καταλήγει το δημοσίευμα.

Το πρόγραμμα σήμερα και αύριο
Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις 22.00 ώρα Ελλάδος. Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις.

Επίσης θα επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν ο δίδυμοι πύργοι και θα δει τις εργασίες ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια