Οι χορηγοί των απανταχού δολοφόνων του πλανήτη είναι έτοιμοι να διαλύσουν την Συρία.


Φυσικά ούτε λόγος για αποδείξεις ότι τα χημικά τα έριξαν οι δυνάμεις του Άσαντ.
Είναι δε τόσο αισχροί που λένε ότι έχουν αποδείξεις αλλά δεν μπορούν να της δημοσιοποιήσουν!!! 
Έτσι ήρθε η ώρα των δολοφόνων να ανοίξουν νέους δρόμους για να ελέγξουν και αυτή την ευαίσθητη περιοχή.

Η ώρα των... χειρουργικών χτυπημάτων.... κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του καθεστώτος Άσαντ έφτασε.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ήταν κάτι παραπάνω από σαφείς.
“Θα αναλάβουμε περιορισμένη δράση, για να διασφαλίσουμε ότι η Συρία θα καταλάβει πως η διεθνής κοινότητα.... δεν αποδέχεται τη χρήση χημικών όπλων", είπε ο Μπαράκ Ομπάμα και ουσιαστικά κατέστησε σαφές αυτό που εδώ και μέρες φημολογείται για μια επίθεση με πυραύλους και αεροσκάφη χωρίς την εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων.

Ο μεγάλος φόβος της αμερικανικής κοινωνίας είναι μια νέα εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων για χρόνια σε ξένο και εχθρικό έδαφος.

Φόβος που σίγουρα αφουγκράζεται το Κογκρέσο και έτσι ο Ομπάμα επέλεξε να προλάβει πιθανή αντίδραση.

Μια επίθεση χωρίς την συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων με μόνο στόχο να αποδυναμωθεί το καθεστώς Άσαντ και να ανοίξει ο δρόμος για νίκη της αντιπολίτευσης είναι πολύ πιο εύκολο να λάβει το πράσινο φως.

Την ίδια ώρα με την πιο σκληρή γλώσσα ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη τα στοιχεία που θα πείσουν το Κογκρέσο να ανάψει το πράσινο φως.
"Υπάρχουν πράγματα που γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να τα δημοσιοποιήσουμε. Τα ξέρουν όμως τα μέλη του Κογκρέσου" είπε ο Τζον Κέρι και συνέχισε λέγοντας ότι "Η Συρία έχει το μεγαλύτερο εξοπλισμό χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή. Τα χρησιμοποίησαν πολλές φορές αυτή τη χρονιά. Τρεις μέρες πριιν από την επίθεση στις 21 Αυγούστου, τα όπλα ήταν στην περιοχή και τα προετοίμαζαν. Γνωρίζουμε τι ώρα προσγειώθηκαν οι πύραυλοι, πού και πότε, καθώς και ότι προσγειώθηκαν μόνο σε κυβερνητικές περιοχές. Ο Άσαντ σκότωσε 1.429 ανθρώπους, εκ των οποίων 426 παιδιά. Έτσι σκότωσε ο Άσαντ τον λαό του". 

Οι γνωρίζοντες τη διπλωματική γλώσσα γνωρίζουν ότι μετά από τέτοιες δηλώσεις δεν υπάρχει γυρισμός.
Θεωρούν ότι όλα είναι απλά θέμα χρόνου.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν το έδαφος για το χτύπημα και θεωρούν βέβαιη την υπερψήφιση από το Κογκρέσο.
Παρά την απώλεια στήριξης από τη Μ. Βρετανία, αν και νέα στοιχεία από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ ίσως αλλάξουν τα δεδομένα, η ΗΠΑ έχουν δεδομένη τη στήριξη της Γαλλίας.

Σε στρατιωτικό επίπεδο μια περιορισμένης κλίμακας επίθεση μπορεί να γίνει μόνο από την Αμερική αν και θα επιθυμούσε να υπάρχει η συμμετοχή και άλλων κρατών.

Έτσι δεν αποκλείεται όπως και στην περίπτωση της Λιβύης να δούμε γαλλικά μαχητικά να αναλαμβάνουν δράση...

Την ίδια ώρα η Συρία αναμένει «ανά πάσα στιγμή» μία επίθεση κατά του εδάφους της από τις δυτικές δυνάμεις, όπως είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.
«Αναμένουμε μία επίθεση ανά πάσα στιγμή και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε ισοδύναμα ανά πάσα στιγμή», επεσήμανε η ίδια πηγή. 

Προβοκάτσια τα χημικά - Σκοπός τυχόν επίθεσης να υποστηριχτούν οι αντάρτες, δήλωσε ο Πούτιν

Η τυχόν πολεμική επιχείρηση στη Συρία θα έχει σκοπό να βοηθήσει τους ενόπλους εξεγερθέντες στον αγώνα τους με το καθεστώς του Μπασάρ 'Ασαντ με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο συριακός κυβερνητικός στρατός επιτίθεται, οι λεγόμενοι εξεγερθέντες βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση και δεν έχουν τέτοιο εξοπλισμό, τον οποίο διαθέτουν τα κυβερνητικά στρατεύματα, δεν έχουν ούτε αεροπορία, ούτε τεχνικά μέσα, δεν έχουν σύγχρονα πυραυλικά συστήματα και πυροβολικό, Τί χρειάζεται να κάνουν οι χορηγοί αυτών των λεγόμενων ανταρτών και όσων βρίσκονται πίσω από αυτούς τους χορηγούς; Να τους βοηθήσουν να καλύψουν το κενό στις δυνατότητές τους», είπε επιλέξει ο Ρώσος ηγέτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατό ούτε να παρασχεθούν σύγχρονα όπλα στους ενόπλους, ούτε να εκπαιδευθούν να τα χρησιμοποιούν, οπότε «η διέξοδος είναι μόνο μία: να καταφέρουν οι ίδιοι (σ.σ. οι χορηγοί) τα χτυπήματα. Εάν αυτό συμβεί, θα είναι εξαιρετικά λυπηρό».

O B.Πούτιν εξέφρασε μεταξύ άλλων την πεποίθησή του ότι η συριακή κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα και η όλη συζήτηση αποτελεί προβοκάτσια: «Είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι κάτι περισσότερο από προβοκάτσια εκείνων, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλέξουν άλλες χώρες στη σύγκρουση, οι οποίοι θέλουν να πετύχουν την υποστήριξη από πλευράς ισχυρών μελών της παγκόσμιας σκηνής, πρωτίστως τις ΗΠΑ», επαναλαμβάνοντας σχετικά με τα στοιχεία, που επικαλείται η αμερικανική πλευρά, ότι «εάν υπάρχουν αποδείξεις πρέπει να παρουσιαστούν, εάν δεν παρουσιαστούν, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν».

Νωρίτερα το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι διαβίβασε δια της διπλωματικής οδού στην Ουάσιγκτον τη θέση της Μόσχας ότι οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Συρίας, κατά παράκαμψη του ΣΑ του ΟΗΕ, θα ήταν «πράξη βαρύτατης παραβίασης των κανόνων του διεθνούς δικαίου» και επιθετική ενέργεια. Όπως έγινε γνωστό και από την αμερικανική Πρεσβεία στη Μόσχα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δέχθηκε και συνομίλησε στο ρωσικό ΥΠΕΞ με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Μόσχα Μάικλ Μακφόλ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια