Ακόμα και για το ποιες αποδείξεις θα ισχύουν θα πρέπει να ρωτήσουμε την τρόικα.

Όταν θέλουμε να κατουρήσουμε θα ρωτάμε 
πάλι την τρόικα;
Μας έχουν καταντήσει Φιλιππινέζες των Γερμανών και του κάθε λαμόγιου κερδοσκόπου Ευρωπαίου η μη.

Φορολογικά κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων 
Καταργείται η... τιμωρία του 22%
Θα αναγνωρίζονται αποδείξεις μόνο από υδραυλικούς, γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους 
Θα «περνάνε» και οι αποδείξεις από νυχτερινά κέντρα 
Την ερχόμενη εβδομάδα οι τελικές αποφάσεις που θα παρουσιαστούν στην τρόικα 
Αλλάζει ο... χάρτης της συλλογής αποδείξεων όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα! Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να έχει οριστικοποιήσει τις προτάσεις που θα κάνει στην τρόικα για τις αλλαγές στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

Την κατάργηση του υφιστάμενου πλαισίου συλλογής αποδείξεων έχει ζητήσει η τρόικα. 
Και αφού κάνει τις προτάσεις της, η κυβέρνηση να περιμένει να μάθει ποιες θα πάρουν το ΟΚ από τους εκπροσώπους των δανειστών. Μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με το Capital.gr, θα γίνει ευρεία σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με υπηρεσιακούς παράγοντες και θα γίνουν γνωστές οι εισηγήσεις τους. 

Η κυβέρνηση έχει εξετάσει ακόμη και το να κληρώνει... δώρα για όσους μαζεύουν αποδείξεις.... 

Τι θα ισχύσει

Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, είναι άλλωστε κάτι που ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα, και στο πνεύμα αυτό θα στηριχθεί και το νέο πλαίσιο. 

Αυτά που μέχρι στιγμής είναι γνωστά, βάσει των... κατευθυντήριων γραμμών που έχουν δοθεί είναι πως: 

- Δε θα παίρνουμε αποδείξεις από τους... πάντες και για τα πάντα! Οι φορολογούμενοι δε θα χρειάζεται να μαζεύουν αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ αφού κατά κανόνα αυτά εκδίδουν αποδείξεις άρα δεν φοροδιαφεύγουν - Θα πρέπει να συγκεντρώνονται αποδείξεις από επαγγελματικούς κλάδος που βρίσκονται στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή όπως γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και κέντρα διασκέδασης 

- Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα στους φορολογούμενους για να μαζεύουν αποδείξεις. Φεύγει ο... μπαμπούλας πως θα υπάρξει τιμωρία αν δεν συγκεντρωθεί συγκεκριμένος αριθμός αποδείξεων και έρχονται τα φορο-bonus με τη μορφή φοροέκπτωσης.
Π.Χ: Τώρα ισχύει πως πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματος. Σε αντίθετη περίπτωση προβλέπεται επιπλέον φόρος 22%

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια