Μετά τον μακελάρη της υγείας Σιαλμά έχουμε τον ανεκδιήγητο Μπουμπούκο που το παίζει υπουργός, να αποτελειώνη την υγεία.

Από την τσέπη μας θα πληρώνουμε για μη γενόσημα φάρμακα
Για να καλύψει την μαύρη τρύπα που οι ίδιοι άσχετοι δημιούργησαν, ο Μπουμπούκος παίζει με την υγεία του Ελληνικού λαού και βάζει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν εξολοκλήρου τα φαρμακά τους, εκτός αν πάρουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας....


Πλέον, οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους ολόκληρη τη διαφορά πάνω από την ασφαλιστική τιμή για εκατοντάδες φάρμακα που δεν είναι γενόσημα και είναι ακριβότερα, καθώς η κάλυψη της διαφοράς από τον ΕΟΠΥΥ του 50% θα πάψει να ισχύει.
Ενδεικτικά, για φάρμακο εντός πατέντας για το ουρικό οξύ, με λιανική τιμή 36,31 ευρώ και ασφαλιστική τιμή 4,42 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει πλέον 31,89 ευρώ κι όχι 15,94 ευρώ που ήταν έως σήμερα, αφού η διαφορά μοιραζόταν με τον ΕΟΠΥΥ, συν την συμμετοχη 25%, ήτοι 1,11 ευρώ, συνολο 33 ευρω.

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι έχει αποφασιστεί να δίνεται στον κάθε πολίτη και ασφαλισμένο καλό φάρμακο δωρεάν. "Τώρα αν κάποιος πολίτης θέλει για δικούς του λόγους να πάρει ακριβότερο φάρμακο, αυτό είναι δική του επιλογή, δεν έχει να κάνει με την Υγεία του, θα πρέπει να την πληρώνει μόνος του", ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα πάντως, δίνονται κίνητρα στους φαρμακοποιούς για τη χορήγηση γενοσήμων φαρμάκων. Για κάθε γενόσημο που θα πωλούν δεν θα πληρώνουν rebate, ενώ σε όποιο φάρμακο ο τζίρος αγγίξει το 60%, στα γενόσημα θα εξαιρεθεί τελείως από την καταβολή rebate. Δευτερευόντως το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται να λάβει επιπλέον μέτρα, όπου δεν θα υποχρεώνονται οι γιατροί να καλύπτουν το 60% της συνταγογράφησης με γενόσημα, σε διαφορετική περίπτωση θα μένουν εκτός ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκεπτόμενός το αιφνιδιαστικά, προκειμένου να διαπιστώσει εάν έχουν συμπληρωθεί από το προσωπικό οι λίστες με τις επιλογές και την προϋπηρεσία τους, ώστε να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα χωρίς προβλήματα η διαδικασία της κινητικότητας. "Η διαδικασία της κινητικότητας λειτουργεί σαν ελβετικό ρολόι, όλα πάνε καλά", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας.
ethnos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια