Αν έχετε iPhone 5 στην πρίζα για φόρτιση και σας καλέσουν ΜΗ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΤΕ για κανένα λόγο. ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ !!!

Η Μα Αιλούν, αεροσυνοδός έχασε τη ζωή της όταν σήκωσε το κινητό τηλέφωνό της για να απαντήσει σε κλήση ενώ αυτό φόρτιζε με γνήσιο φορτιστή της εταιρίας Apple.

Ο αμερικανικός κολοσσός Apple ξεκίνησε έρευνα γύρω από τα αίτια θανάτου μίας 23χρονης, η οποία έπαθε ηλεκτροπληξία και κατέληξε την ώρα που απάντησε σε κλήση....
στο iPhone 5 της, όσο εκείνο βρισκόταν σε διαδικασία φόρτισης.

Η Μα Αιλούν, αεροσυνοδός της εταιρίας China Southern Airlines έχασε τη ζωή της στην κατοικία της στη βορειο-δυτική Κίνα όταν σήκωσε το κινητό τηλέφωνό της για να απαντήσει σε κλήση ενώ αυτό φόρτιζε με γνήσιο φορτιστή της εταιρίας Apple.

Παρότι η οικογένεια της άτυχης γυναίκας, η οποία τον Αύγουστο επρόκειτο να παντρευτεί, τη μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείο οι προσπάθειες των ιατρών απέβησαν άκαρπες. 

Ο αδελφός της, Γιουελούν, δήλωσε στην κινεζική Apple Daily ότι η Μα Αιλούν πέθανε αφού τη διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα και επιβεβαίωσε πως όλα τα αξεσουάρ του κινητού της τηλεφώνου ήταν γνήσια, τα οποία εξετάζουν και οι κινεζικές αρχές.

Η αδελφή της σοκαρισμένη από τον θάνατο της 23χρονης έγραψε στο τόπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo: «Θέλω να πω σε όλους να μην κάνουν κλήσεις όσο το τηλέφωνό τους φορτίζει».

Μέσα σε λίγα λεπτά δεκάδες ήταν τα ανάλογα μηνύματα Κινέζων στο Weibo που εφιστούσαν την προσοχή στη χρήση των τηλεφώνων όσο βρίσκονται σε διαδικασία φόρτισης, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνιζαν ότι οι χρήστες πρέπει να αγοράζουν μοναχά αυθεντικά προϊόντα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας Apple δήλωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για το τραγικό συμβάν και εξέφρασε τη «βαθιά λύπη της εταιρείας για το τραγικό συμβάν και τα συλλυπητήριά της για την οικογένεια της κοπέλας» χωρίς, ωστόσο, να σχολιάσει περαιτέρω τις λεπτομέρειες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail τα κινητά τηλέφωνα έχουν χαμηλή τάση ανάμεσα στα 3-5 βολτ, η οποία θεωρείται ακίνδυνη για τον άνθρωπο.

Ωστόσο, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως αν ο φορτιστής ή το κύκλωμα έχει πρόβλημα όπως ένα ελαττωματικό ή φθαρμένο καλώδιο, μπορεί να οδηγήσει σε ηλεκτροπληξία. 

Ο Τζόνι Σιν Κιν-ον, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δήλωσε στη South China Morning Post: «Υπάρχει κίνδυνος αν χρησιμοποιούμε ηλεκτρική συσκευή την ώρα που φορτίζει η μπαταρία του, είτε πρόκειται για ξυριστική μηχανή είτε για τηλέφωνο».
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια