Π. Παυλόπουλος: Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπερήφανοι για το όνομα του Κόμματος και δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος....

"Κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον όνομα Ελλάδα σε κάποιο κόμμα γιατί είναι αντισυνταγματικό, εκτός αυτού 
είμαστε υπερήφανοι και για το όνομα του Κόμματος και για την ιστορία μας".
«Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αλλαγής ονόματος», ξεκαθαρίζει ο βουλευτής και καθηγητής.

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο Προκόπης Παυλόπουλος  σε όσους επιθυμούν και προωθούν τη μετατροπή του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας σε «Νέα Ελλάδα».
Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως το «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ήταν απλώς “moto” στο πλαίσιο....
του Συνεδρίου και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το ιστορικό όνομα της φιλελεύθερης παράταξης. 

«Στη Νέα Δημοκρατία είμαστε υπερήφανοι και για το όνομα του Κόμματος και για την ιστορία μας, μεσ’ από την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.  Δεν τίθεται λοιπόν θέμα αλλαγής ονόματος.  Το «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ήταν απλώς “moto” στο πλαίσιο του Συνεδρίου μας», διεμήνυσε ο κ. Παυλόπουλος βάζοντας «φρένο» στα σενάρια περί νέου ονόματος και λογότυπου.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε επίσης πως πέραν της ιστορικότητας του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας, τίθεται και θέμα αντισυνταγματικότητας στην ονομασία «Νέα Ελλάδα».  

«Πέραν τούτου, για όσους ενδεχομένως –αν και δεν πιστεύω να υπάρχουν- «σκέφτονται» τέτοια αλλαγή ονόματος έχω να πω τούτο.  Από το πνεύμα όλου του Συντάγματος, ιδίως δε από το άρθρο 29 παρ. 1 που αφορά την οργάνωση και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων, προκύπτει ότι το όνομα «Ελλάδα» μόνον ως προσδιοριστικό κόμματος επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί.  Π.χ. «Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», «Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας», «Λαϊκό Κόμμα Ελλάδας» κι επίσης «Ελληνικό Λαϊκό Κόμμα», «Ελληνικός Συναγερμός».  Ουδέποτε όμως η «Ελλάδα» μπορεί να είναι συστατικό στοιχείο ονόματος πολιτικού κόμματος, όπως π.χ. «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ».  

Και τούτο για δύο, κατά βάση, λόγους:  Πρώτον, γιατί έτσι ένα κόμμα θα μπορούσε να ταυτίσει την Ελλάδα με τις κομματικές του βλέψεις και επιδιώξεις.  Και, δεύτερον, γιατί εμμέσως πλην σαφώς θα μπορούσε να οικειοποιηθεί τη Χώρα και να την περιχαρακώσει στο δικό του εκλογικό σώμα.  Τούτο όμως πέραν της κραυγαλέας αντισυνταγματικότητας οδηγεί σε απαράδεκτο ψηφοθηρικό ευτελισμό το ιερό όνομα της Πατρίδας μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια