Βρέθηκαν χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου ;

Στα χέρια των γαλλικών αρχών έπεσαν δύο Έλληνες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στα σύνορα Γαλλίας- Ισπανίας να μεταφέρουν με πολυτελές όχημα πακτωλό χρημάτων.

Οι δύο άντρες, μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους 460.000 ευρώ (!) τα οποία -όταν ρωτήθηκαν....
για την προέλευσή τους- δεν κατάφεραν να τα δικαιολογήσουν. 

Αυτό, ωστόσο, που είναι σημαντικό δεν είναι αυτό καθεαυτό το περιστατικό, αλλά το γεγονός ότι, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, τα χρήματα αυτά ενδεχομένως να προέρχονται από τα λύτρα για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ας ξετυλίξουμε όμως το ρεπορτάζ…

Τους πρόδωσε η κρύπτη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των Μ. Μ. και Θ. Μ. ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι δύο άντρες επιβαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα Γαλλίας - Iσπανίας. Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκε μια ειδική κρύπτη εντός της οποίας υπήρχαν 460.000 ευρώ! Στο ερώτημα των ελεγκτών σχετικά με την προέλευση των χρημάτων, οι δύο άντρες «κατάπιαν την γλώσσα τους».

«Πρόκειται για χρήματα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές Αρχές και διερευνούμε την προέλευση των χρημάτων», αναφέρει ανώτατο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μιλώντας στο zougla.gr.

«Μυρίζουν»… απαγωγή

Όπως εκτιμούν πηγές από τη φορολογική διοίκηση, είναι πολύ πιθανό το παραπάνω χρηματικό ποσό να προέρχεται από την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2009.

Τότε, η οικογένεια είχε δώσει στο λεγόμενο «νέο συνδικάτο του εγκλήματος» 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι ηθικοί αυτουργοί βρέθηκαν, οι ποινές επιβλήθηκαν ωστόσο τα λύτρα παραμένουν άφαντα…

Στελέχη του ΣΔΟΕ, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, θεωρούν πολύ πιθανό τα 460.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κρύπτη του αμαξιού στο οποίο επέβαιναν οι δύο άντρες να είναι ένα μέρος των χρημάτων που είχαν δοθεί προκειμένου ο κ. Παναγόπουλος να αφεθεί ελεύθερος.

«Ερευνούμε αν oι δύο συλληφθέντες έχουν εμπλακεί σε έκνομες ενέργειες. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως, αναλύουμε τα χαρτονομίσματα, προκειμένου να δούμε αν προέρχονται από την απαγωγή του εφοπλιστή. Είναι πολύ πιθανό», καταλήγουν.
zougla.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια