Οι αλεπούδες με τις κομμένες ουρές

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στο διαδίκτυο αλλά ακόμη και μέσα στον παρόντα ιστοχώρο, πολλούς σχολιαστές οι οποίοι έχουν περάσει τον «Ρουβίκωνα» και εναγκαλίσθηκαν σφιχτά με τα «παλικάρια» με τις μαύρες μπλούζες, τα ξυρισμένα κεφάλια και τα «χτυπημένα» τατουάζ με τον γερμανικό αετό, το σύμβολο των βάφεν ες – ες  ή τον ναζιστικό χαιρετισμό «sieg – heil», να προσπαθούν....
να δικαιολογήσουν αυτή τους την απόφαση και να σπεκουλάρουν ασύστολα πάνω στην υποτιθέμενη γιγάντωση των ποσοστών του νεοναζιστικού μορφώματος.

Αυτό δικαιολογείται ψυχολογικά, καθώς ο πολίτης ο οποίος κάπου στο βάθος της πολιτικής του ύπαρξης αναρωτιέται μήπως έχει διαπράξει πολιτικό φάουλ ψηφίζοντας ή συντασσόμενος με τον νεοναζιστικό εσμό του Μιχαλολιάκου, θα καταφέρει να αισθανθεί κάπως καλύτερα, αν πείσει τον εαυτό του και τους «άλλους», πως μαζί με αυτόν στο ίδιο αμάρτημα έχουν υποπέσει και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι «ευυπόληπτοι» κατά τα άλλα πολίτες. Μάλιστα, η (τεχνητή) ανακούφιση αυξάνεται, όσο οι δημοκοπικοί αριθμοί βεβαιώνουν πως αυτοί οι πολίτες συνεχώς «αυγαταίνουν» και πλησιάζουν κατά ορισμένους το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους! Δεν είναι όλοι αυτοί ναζιστές, δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι εμείς οι εκατοντάδες χιλιάδες ναζιστές, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι παλαιοί και όψιμοι υποστηρικτές των νεοναζιστών του Μιχαλολιάκου. Το ίδιο ψιθύριζαν πτοημένοι και καθημαγμένοι εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες μετά το τέλος του εφιάλτη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς ποτέ τους να καταφέρουν να δώσουν στους εαυτούς τους μια πειστική απάντηση στο πελώριο «γιατί», που δεκαετίες τώρα κατατρέχει ολόκληρο το γερμανικό έθνος.

Ο ναζισμός, ο εθνικοσοσιαλισμός σωστότερα, αφενός δεν είναι μια δεξιά ή ακροδεξιά ιδεολογία, αφετέρου δεν είναι πολιτική πρόταση διακυβέρνησης. Κάποιος ο οποίος αποθέτει τις ελπίδες του στον εθνικοσοσιαλισμό του Μιχαλολιάκου, δεν προσδοκά να κυβερνηθεί σωστότερα, δικαιότερα ή αποτελεσματικότερα. Δεν προσδοκά να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Το μόνο που προσδοκά είναι η τιμωρία του πολιτικού συστήματος, της κοινωνίας, των φανταστικών εχθρών εντός και εκτός της χώρας και η εμπλοκή της ίδιας της χώρας σε πολιτικές καταστάσεις χωρίς επιστροφή, τουλάχιστον χωρίς  αναίμακτη επιστροφή. Παντού στον κόσμο όπου φασιστικά ή ναζιστικά καθεστώτα κυριάρχησαν η ιστορία δείχνει του λόγου το αληθές. Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων και δεδομένου πως ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, του διαδικτύου και της τεχνολογίας, ουδείς πολίτης μπορεί ανερυθρίαστα να δηλώνει «ανενημέρωτος», «παραπλανηθείς» ή  «γοητευμένος» από τις νεοναζιστικές σειρήνες της ΧΑ. Όποιοι επιμένουν και επιμείνουν μέχρι τέλους να ψηφίζουν αυτό το μόρφωμα, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, γνωρίζουν πολύ καλά πως με την επιλογή τους αυτή στρέφονται ευθέως εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, εναντίον των υπολοίπων πολιτών και τελικά εναντίον της ίδιας της χώρας την οποία υποτίθεται πως αγαπούν και υπεραμύνονται.

Τέλος, νομίζω πως πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια γλυκερής και επικίνδυνης προσέγγισης αυτών των ψηφοφόρων κυρίως από το κόμμα της ΝΔ και κυρίως από ορισμένα στελέχη του. Η εκλογική δύναμη της ΧΑ θα χτυπήσει «ταβάνι» στην χειρότερη  περίπτωση κοντά στο 10% (;) πριν επανέλθει τελικά μετά από καιρό στα γνωστά ποσοστά της προ κρίσης εποχής. Δεν έχει κανέναν λόγο το κόμμα της ΝΔ να διακινδυνεύσει την εικόνα του, να νοθεύσει την ιδεολογία του και να ρισκάρει την συνοχή του,  για να προσελκύσει ψηφοφόρους που εις γνώση τους προκρίνουν την καταστροφική εκδοχή της ανόδου στην εξουσία νεοναζιστών με ότι αυτό συνεπάγεται για την χώρα. Αντίθετα, η κεντροδεξιά παράταξη πρέπει με το ίδιο σθένος που το διακήρυξε στο συνέδριο ο Πρωθυπουργός, να διατρανώσει προς κάθε κατεύθυνση την πλήρη αποστροφή και αντίθεσή της, τόσο στο νεοναζιστικό μόρφωμα, όσο και σε αυτούς που το στηρίζουν, όσο εξακολουθούν να το στηρίζουν. Και φυσικά χωρίς τυμπανοκρουσίες, λαϊκισμούς και πανηγυρισμούς να προκρίνει άμεσα πολιτικές και δράσεις που να οδηγούν σε εκτόνωση της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής πίεσης που οδήγησαν πολλούς από αυτούς τους πολίτες στην αυτοκτονική επιλογή της ψήφου στους νεοναζιστές.

Οι οπαδοί της ΧΑ, παλιοί αλλά και όψιμοι, μοιάζουν με τις αλεπούδες με τις κομμένες ουρές που προσπαθούν να μας πείσουν για την πρακτική και αισθητική αρτιότητα της αναγκαστικής ή εθελοντικής κολόβωσης του πολιτικού τους αισθητηρίου με την ψήφο τους στους νεοναζιστές.  Οι προσπάθειές τους, συγκινητικές και αποκρουστικές συνάμα δεν πρόκειται να μας πείσουν, όσες εκατοντάδες χιλιάδες κι αν είναι ή πιστεύουν ή ελπίζουν ή «φοβούνται» ή πανηγυρίζουν πως είναι οι κολοβές αλεπούδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα σταθούμε τελικά απέναντι στους νεοναζιστές ακόμη και αν χρειαστεί να φάμε «πέτρες», επειδή όχι μονάχα δεν περιμένουμε τίποτε καλό από τον Μιχαλολιάκο και τους συν αυτώ «καμαράντς» αλλά αντίθετα γιατί έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως τυχούσα ενδυνάμωση τους θα επιφέρει πολλαπλάσια  δεινά για τον τόπο.

Όχι αγαπητοί πεπλανημένοι ψηφοφόροι της ΧΑ, δεν θα κόψουμε κι εμείς την ουρά του πολιτικού μας αισθητηρίου, επειδή εκόντες –  άκοντες την πάθατε εσείς. Σε λίγο καιρό, θα αναμείνουμε να επανέλθετε στα συγκαλά σας εσείς και να επιχειρήσετε την απαραίτητη πλαστική επέμβαση της επανακόλλησης των κομμένων ουρών σας και την επανένταξή σας στο δημοκρατικό πολιτικό σύστημα της χώρας. Μέχρι τότε, εσείς μεν θα μας «δείχνετε» ξεδιάντροπα την χαίνουσα πληγή, εμείς δε θα αποστρέφουμε το βλέμμα μας μετά μεγίστης βδελυγμίας.

Akenaton

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια