Π. Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις....

Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις «Κύριε Στουρνάρα, πείτε τι παραλάβατε για να μην σας ζητάνε τα ρέστα», είπε στη διάρκεια της ομιλίας του επί του πολυνομοσχεδίου, ο πρώην υπουργός.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε....
κριτική επί συγκεκριμένων διατάξεων του, ενώ ταυτόχρονα απέδωσε ευθύνες στις κυβερνήσεις από το 2009 και μετά για την κατάσταση που έφτασαν τα πράγματα.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Παυλόπουλος του ζήτησε να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι παρέλαβε και για τι πράγμα αγωνίζεται. «Για να μην σας ζητάνε τα ρέστα», είπε ο κ. Παυλόπουλος και κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να υπενθυμίσει από ποιους αναλήφθησαν οι δεσμεύσεις που τώρα εκείνος και η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να καλύψει.

Σχολιάζοντας άρθρα του φορολογικού κώδικα, ο πρώην υπουργός ζήτησε να επανεξεταστεί το αφορολόγητο για τα νοικοκυριά που κινούνται στο κατώφλι της φτώχειας, ενώ επαίνεσε το οικονομικό επιτελείο που πήρε πίσω τη διάταξη για την ευνοϊκή μεταχείριση των μελών του ΤΧΣ.

«Ντροπή κ. υπουργέ για αυτούς που έγραψαν αυτό το κείμενο, καλώς το πήρατε πίσω», είπε χαρακτηριστικά.
Με αφορμή μάλιστα τα μέλη του ΤΧΣ, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος, όπως είπε, ενώ διώκεται ποινικά, εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση του. Αν αυτό αφορούσε οποιονδήποτε άλλο λειτουργό της δημόσιας διοίκησης, θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο 2007, όταν, όπως είπε, η χώρα πήρε ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκό για την μεταρρύθμιση στην Δημόσια Διοίκηση ύψους 630 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα ξεκινούσε το 2009. Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το πρόγραμμα πάγωσε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και παρά τα έγγραφα που είχε αποστείλει στους αρμόδιους υπουργούς δεν υπήρξε καμία πρόοδος.

«Για να μην λένε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή "αγρόν ηγόραζε". Είχε συναίσθηση της κατάστασης και είχε ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που άλλοι σταμάτησαν», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια