ΤΟ ΚΕΡΑΜΙΔΙ ΠΕΦΤΕΙ, Η ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ !

Η κυβέρνηση δείχνει να βιάζεται να περάσει μόνη της τη θηλιά στο λαιμό της. Ετοιμάζεται αργά αλλά μεθοδικά να  οργανώσει την τελική επίθεση της εναντίον των Ελλήνων φορολογουμένων: την ολική επίθεση εναντίον της ιδιοκτησίας....
των Ελλήνων πολιτών, είτε κτίσμα είναι αυτό είτε γη.

Η εισήγηση του οικονομικού επιτελείου αναφέρεται σε φορολόγηση από το πρώτο τ.μ.  χωρίς φοροαπαλλαγές και χωρίς εξαιρέσεις με κοινωνικά κριτήρια.

Και μόνον αυτό το «σενάριο» προς συζήτηση και διαβούλευση για την ώρα, αποτελεί την απόλυτη σχεδόν απόδειξη ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης  για την εξυπηρέτηση των μνημονικών υποχρεώσεων της έχει αποτύχει παταγωδώς. Το συνολικό χρέος της χώρας παραμένει αμετακίνητο , ως το ...όρος Αραράτ, η υστέρηση των εσόδων παραμένει μια Μαύρη Θάλασσα ενώ η φοροδιαφυγή παραμένει άπιαστο πουλί στην στρατόσφαιρα της ελληνικής οικονομίας.

Τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» της τρόικας  με τα οποία έχουν ηθελημένα αλυσοδεθεί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης, βρίσκονται σε πλήρηενεργοποίηση και απαιτούν τον «κεφαλικό φόρο» τους.

Αυτός πλέον δεν είναι άλλος από την τελική επίθεση στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, αφού έχουν εξαντληθεί  σχεδόν όλοι οι άλλοι τρόποι περικοπών σεεισοδήματα  και περιουσίες.

Το «ακίνητο του Έλληνα» εξάλλου έχει αποτελέσει έναν σταθερό στόχο από την αρχή του Μνημονίου, με τα χαράτσια και τους άλλους αφανείς και ύπουλους φόρους πουτο έχουν διακοσμήσει.

Δεν είναι καθόλου τυχαία άλλωστε  η προχθεσινή, καθόλου ουρανοκατέβατη αναφορά του υφυπουργού Ανάπτυξης  στο σχέδιο αναστολής των πλειστηριασμώνπρώτης κατοικίας για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες από την αρχή του 2014,την στιγμή που τα κόκκινα δάνεια αποτελούν πάνω από το ¼ των συνολικώνχαρτοφυλακίων των τραπεζών.

Η τρόικα λοιπόν έχει βάλει το μάτι την ισοπέδωση και του τελευταίου «ταμπού» της ελληνικής κοινωνίας που είναι «το κεραμίδι» του. Η παθητική  κυβέρνηση και οι «μπιζιμποντιστές» τεχνοκράτες του οικονομικού επιτελείου κοιτούν τα νούμερα, που δεν τους βγαίνουν , αφού έχουν αποτύχει σε όλα σχεδόν τα ανοιχτά μέτωπα.

Η κυβέρνηση όμως – και όχι η τρόικα- αρχίσει να παίζει πλέον με τη φωτιά.

Η Ελλάδα, καλώς ή κακώς, δεν είναι Ισπανία. Είναι διαφορετική και ιδιόμορφη. Έχει βασίσει μεγάλο  κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης της από την καταστροφή μετά τον πόλεμο και τον εμφύλιο μέχρι σήμερα στην «οικοδομή», (στο όνομα τηςοποία από τη δεκαετία του 50 μέχρι σήμερα έχουν διαπραχθεί και τεράστια εγκλήματα. Στο κάτω κάτω της γραφής και η δίκη Τσοχατζόπουλου  στα «σπίτια» σίζεται..)

Η απόλυτη φορολόγηση της ιδιοκτησίας των πολιτών, που είναι ήδη τεχνητά και αδιέξοδα υπερφορολογημένοι κατ' επιταγή της τρόικας -που τα έχει κάνει μαντάρασύμφωνα και με τη σημερινή έκθεση – παραδοχή του ΔΝΤ- εκ των πραγμάτων αποτελεί κοινωνική, οικονομική και πολιτική θρυαλλίδα.

Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να έχουν χάσει σχεδόν κάθε επαφή με την πραγματικότητα  αν επιμείνουν σε αυτά τα σενάρια.

Η εικονική πραγματικότητα που στήνουν δεν είναι παρά ο επικίνδυνος βάλτος τους.

της Κύρας Αδάμ
από την "ΕΛΛΑΔΑ αύριο"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια