Ντέμης: Όταν ένα παιδικό όνειρο, έγινε πραγματικότητα !!!

Σαν σήμερα το 1996 ο Ντέμης Νικολαϊδης γινόταν και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ σε μία περίεργη εποχή - Η κουβέντα του "στην ΑΕΚ ή πουθενά", και η "πόρτα" που έριξε στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη.

Το καλοκαίρι του 1996 έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη κάθε ΑΕΚτζή. Έχουν περάσει 17....
χρόνια από τότε και οι μνήμες δεν λένε να φύγουν, όσο κι αν τα πάντα έχουν αλλάξει και οι καταστάσεις επιβάλλουν τα πάντα να θάβονται στην άμμο... Σαν σήμερα, λοιπόν, το καλοκαίρι του '96 δεν είχαμε μόνο την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό. Είχαμε και τον ερχομό ενός παίκτη που έμελλε να συνδέσει το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. 

Ο Ντέμης Νικολαϊδης μετά από προσωπική του μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό και στα "θέλω" του Αλαμάνου, να τον δώσει στον Κόκκαλη, έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα: ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. "Ή στην ΑΕΚ ή πουθενά" είχε πει στο αφεντικό του Απόλλωνα Αθηνών τότε. Και όχι μόνο του το ξεκαθάρισε, αλλά ήταν αποφασισμένος να το κάνει πράξη...

Ο Κόκκαλης τον ήθελε στον Πειραιά. Ο ίδιος ήθελε μόνο Φιλαδέλφεια. Ήταν το πρώτο "όχι" που άκουσε ηχηρό στ' αυτιά του τότε το αφεντικό του Ολυμπιακό, που έπαιρνε στον Πειραιά ό,τι ήθελε...

Ο Νικολαϊδης κέρδισε τη μάχη και στις 20 Ιουνίου του 1996 η μεταγραφή του στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και τυπικά, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της καρδιάς του.
Εκείνη τη μέρα έφευγε για διακοπές στη Γαλλία και είχε δηλώσει στο αεροδρόμιο "ανυπομονώ για την προετοιμασία και το πρώτο επίσημο ματς". Από τότε φόρεσε τη φανέλα της 189 φορές σε αγώνες πρωταθλήματος, τα 7 χρόνια που αγωνίστηκε στη Φιλαδέλφεια, πετυχαίνοντας 125 γκολ!

Βγήκε πρώτος σκόρερ την σεζόν 98-99 με 22 γκολ, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει κάποιο πρωτάθλημα (αν και πολλές χρονιές η ΑΕΚ είχε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό...). Κατέκτησε το Σούπερ Καπ του 1996, και τα Κύπελλα στις χρονιές, 1997, 2000, 2002.

Κάθε καλοκαίρι το όνομά του ήταν στην λίστα των μεταγραφικών στόχων πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, ενώ η βελγική Άντερλεχτ είχε συμφωνήσει το 2000 με την Α.Ε.Κ. για την μεταγραφή του, αλλά ο Νικολαΐδης αρνήθηκε την προσφορά και έμεινε στην Ελλάδα, μετά και την κουβέντα που είχε κάνει τότε με την ORIGINAL.

Η συνέχεια γνωστή... Οι εποχές άλλαξαν. Πολλά άλλαξαν... Ένα πράγμα δεν θα αλλάξει: το ότι ο Ντέμης Νικολαϊδης με το "11" στην πλάτη τίμησε ποδοσφαιρικά την ιστορία της ΑΕΚ...
aek365.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια