Ο Φόβος φυλάει τα ερμα ! Κανείς δεν μιλάει στη Ρωσία για το διαζύγιο του Πούτιν.

Αμίλητη και φανερά αμήχανη έδειχνε μπροστά στην κάμερα η μέχρι πρότινος σύζυγος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η Λουντμίλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρώην ζευγάρι σε ρωσικό κρατικό κανάλι, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε ότι ο γάμος του έλαβε τέλος.

Η είδηση έπεσε....
ως κεραυνός εν αιθρία στη Μόσχα, ωστόσο κανείς δεν τόλμησε να ασχοληθεί με την πραγματική αιτία της απόφασης για συναινετικό διαζύγιο του προέδρου της Ρωσίας με την επί 29 συναπτά έτη σύζυγό του. Όπως κανείς, άλλωστε, δεν έθεσε το ζήτημα -επίσημα τουλάχιστον- ενός ενδεχόμενου γάμου με τη φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου», την 30χρονη ολυμπιονίκη Αλίνα Καμπάγεβα.
Το χρυσό κορίτσι της Ολυμπιάδας της Αθήνας

Ποια είναι όμως η Αλίνα Καμπάγεβα; Ως νεαρή αθλήτρια κατάφερε με την ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην κορυφαία γιορτή του αθλητισμού, δηλαδή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, που διεξήχθησαν στην Αθήνα.

Αργότερα την κέρδισε η πολιτική και αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά στο πλευρό του Πούτιν. Η 30χρονη Ολυμπιονίκης από το Ουζμπεκιστάν εξελέγη βουλευτής το 2007 στη Δούμα με το κόμμα του Πούτιν, την «Ενωμένη Ρωσία».

Τα πρώτα σύννεφα

Ήδη από το 2001 υπήρχαν φήμες περί προβλημάτων στον γάμο του Βλαντιμίρ και της Λουντμίλα. Αφορμή στάθηκε ένα βιβλίο που είχε γράψει η σύζυγος του Πούτιν, στο οποίο τον χαρακτήριζε «βαμπίρ», ενώ ο Ρώσος πρόεδρος φερόταν να είχε πει ότι είναι ήρωας που την αντέχει και θα έπρεπε να του στήσουν μνημείο. 

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2008, δημοσιεύματα κάνουν λόγο περί αμοιβαίας έλξης ανάμεσα στον Βλαντιμίρ Πούτιν και στην νεοεισερχόμενη στην πολιτική σκηνή Αλίνα Καμπάγεβα. Σχετικό άρθρο είχε γραφτεί σε εφημερίδα που ανήκε τότε στον μεγιστάνα Αλεξάντρ Λέμπεντεφ. Στο εν λόγω άρθρο της «Moskovsky Korrespondent», ο συντάκτης ανέφερε ότι ο Πούτιν έχει αρραβωνιαστεί κρυφά την Καμπάγεβα, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας αναγκάστηκε να αποσύρει το δημοσίευμα και λίγο αργότερα μάλιστα μπήκε λουκέτο στην εφημερίδα - τυχαίο;

Το κερασάκι στην τούρτα το αποτέλεσαν οι φήμες που ήθελαν την Καμπάγεβα να έχει αποκτήσει εξώγαμο τέκνο με τον Ρώσο πρόεδρο, τον Νοέμβριο του 2012. Η ίδια η Καμπάγεβα, πάντως, ισχυρίζεται πως πρόκειται για ανιψιό της.

Οι φήμες εξακολούθησαν και εξακολουθούν να κυκλοφορούν, ενώ τροφοδοτούνταν και από τη δημόσια απουσία της συζύγου του Ρώσου προέδρου, η οποία σπάνια εμφανιζόταν στο πλευρό του Πούτιν.


Η ανακοίνωση του τέλους


H ανακοίνωση του διαζυγίου έγινε μέσω της τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και η σύζυγός του πήγαν να παρακολουθήσουν το μπαλέτο «Esmeralda» στο State Kremlin Palace.

Μετά την παράσταση, το ζευγάρι έδωσε συνέντευξη στο «Russia 24», όπου και ανακοίνωσε τον χωρισμό: «Πρόκειται για κοινή μας απόφαση. Ο γάμος τελείωσε. Βλεπόμασταν σπάνια. Ο καθένας είχε τη δική του ζωή». Η 55χρονη Λουντμίλα συμπλήρωσε: «Αγαπάμε τα παιδιά μας πάρα πολύ και αυτό δεν θα αλλάξει».

Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το τέλος του μακροχρόνιου γάμου του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Λουντμίλα θα εξακολουθήσει να απασχολεί για πολύ καιρό τον μιντιακό κόσμο, όπως και η άκρα μυστικοπάθεια όσον αφορά τη σχέση του με την Αλίνα Καμπάγεβα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η ανακοίνωση του χωρισμού έγινε κυρίαρχο θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα της Ρωσίας, με τις λέξεις «διαζύγιο» και «Πούτιν» να εμφανίζονται στις περισσότερες αναζητήσεις.



zougla.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια