Σύγκρουση Ρακιτζή -Μανιτάκη για την κατάργηση του ΓΕΔΔ.....

Την πλήρη αντίθεσή του με την επιχειρούμενη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, συγχώνευση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) εκφράζει ο Γενικός Επιθεωρητής, κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες σήμερα.
 Ο κ. Ρακιντζής, με αφορμή....
το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», όπου θα συμπεριληφθεί η σχετική διάταξη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια τέτοια κίνηση συνολικά για το οικοδόμημα της Δημόσιας Διοίκησης στην χώρα μας. Μάλιστα, ο Γενικός Επιθεωρητής προχωρώντας ακόμα παραπέρα ζητά, με αιχμηρή δήλωση του, την απεμπλοκή της πολιτικής από τη θεσμοθετημένη διαδικασία ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης τονίζοντας: 

«Με σχέδιο νόμου προβλέπεται η κατάργηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δια της συγχωνεύσεως με το ΣΕΕΔΔ, το οποίο είναι σώμα όχι ισότιμο αλλά εποπτευόμενο από το Γενικό Επιθεωρητή και δημιουργείται νέος φορέας. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταργούμε επιτυχημένους θεσμούς όπως είναι ο Γενικός Επιθεωρητής που έχει αποδείξει έμπρακτα την ανεξαρτησία του επί δέκα χρόνια με την δημιουργία νέων φορέων με αμφίβολο διακύβευμα διότι η επιτυχία ενός θεσμού εξαρτάται κυρίως από την προσωπικότητα των προσώπων που τον στελεχώνουν και όχι από απρόσωπες οργανωτικές δομές». Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να απεμπλακεί από την πολιτική».
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια