Ράλι Ακρόπολις: Πρώτος ο Λάτβαλα στο τέλος της 2ης ημέρας

Μετά την ολοκλήρωση και της 10ης ΕΔ -της τελευταίας για την σημερινή μέρα του αγώνα-, o Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα παραμένει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Φιλανδός προηγείται με περισσότερο από ένα λεπτό, του δεύτερου Ντάνι Σόρντο, ο οποίος παρόλο τις πρωινές....
προσπάθειές του δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά από τον οδηγό της VW. Με την βροχή να κάνει την εμφάνισή της στις απογευματινές ειδικές, ο Σόρντο ανέφερε σε δηλώσεις του πως οι δύσκολες συνθήκες δεν του επέτρεψαν να ρισκάρει παραπάνω.

Ο Λάτβαλα από την πλευρά του έδειξε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας πως ελέγχει απόλυτα τον αγώνα. Στην απογευματινή επανάληψη των ΕΔ δεν αποσυντονίστηκε από την δυνατή βροχή που δυσκόλεψαν αρκετά τις συνθήκες, όπως δήλωσε, πίεσε όσο και όπου έπρεπε και πλέον όπως όλα δείχνουν, του απομένουν οι αυριανές 4 ΕΔ για να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τη νίκη στο Ράλι Ακρόπολις.

Στην τρίτη θέση του αγώνα ακολουθεί ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος δεν απειλείται αλλά και δε δείχνει ικανός να απειλήσει τον Σόρντο αύριο για μια καλύτερη θέση, καθώς δύσκολα θα καταφέρει να καλύψει τα 39 δευτερόλεπτα που τους χωρίζουν.

Η μέρα έκλεισε με τον Αλ Ατίγια να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, αφήνοντας τον Μίκελσεν στην πέμπτη. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Όστμπεργκ.

Ο πρώην πιλότος της Formula 1, Ρόμπερτ Κουμπίτσα εντυπωσίασε και την 2η μέρα του αγώνα. Δεν υπέπεσε σε λάθη και κατάφερε να αυξήσει κι άλλο τη διαφορά από τους ανταγωνιστές του στην κατηγορία WRC2. Το μόνο που μένει να κάνει αύριο ο Πολωνός είναι να οδηγήσει προσεκτικά στις 4 ΕΔ και στη συνέχεια να πανηγυρίσει τη νίκη στην μικρή κατηγορία.

Η προσωρινή γενική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση της 2η ημέρας
Θέση     Οδηγός                Διαφορά από τον 1ο
1. J.LATVALA                      
2. D.SORDO                       +1:04.1
3. T.NEUVILLE                   +1:43.1
4. N.AL ATTIYAH               +3:46.1
5. A.MIKKELSEN                +4:11.8
6. M.OSTBERG                  +5:26.3
7. M.PROKOP                    +5:50.3
8. M.HIRVONEN                +7:52.2
9. E.NOVIKOV                    +8:16.1
10. S.OGIER                       +10:29.5
11. R.KUBICA                     +11:02.2
12.  Y.PROTASOV              +13:22.4
13. A.AL-KUWARI             +13:26.8
14. S.AKSA                          +15:10.4
15. O.TAMRAZOV             +17:12.4









newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια