Οι φωνές για... «εκκολαπτήριο» στο κλειστό του Ψυχικού

Οι φωνές για... «εκκολαπτήριο» στο κλειστό του ΨυχικούΚαυτά ερωτήματα για την παρουσία διαιτητών των Εθνικών Πρωταθλημάτων σε... φιλικούς αγώνες που συμμετέχει και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος
 Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στο οποίο κανείς δεν έχει αποδώσει την πρέπουσα σημασία και προσοχή. Ενα ζήτημα για το οποίο μπορούν να τεθούν ορισμένα σημαντικά ερωτήματα που καταλήγουν στις εκφράσεις «φερεγγυότητα και διαφάνεια» σ’ ένα ευαίσθητο....
κομμάτι όπως αυτό της διαιτησίας στο χώρο του μπάσκετ. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φωνές που έχουν ακουστεί κατά το παρελθόν, έστω κι αν δεν δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα! Πάντως οι φωνές αυτές εξακολουθούν να ακούγονται και γίνονται ολοένα και πιο δυνατές.

Θα σας εξηγήσουμε τι εννοούμε...
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος συνηθίζει να παίζει μπάσκετ με τους φίλους του- πολύ συχνά- στο κλειστό του Ψυχικού! Άλλωστε δεν είναι «κρυφή» και η σχέση του με την ομάδα. Οι παράγοντες του Ψυχικού ευχαρίστησαν δημόσια τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο για τη βοήθεια που τους παρείχε σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά μέσω της οποίας εξασφαλίστηκε η άνοδος στην Α2 κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.

Βεβαίως και δεν είναι κακό το να παίζει κάποιος μπάσκετ με τους φίλους του. Ούτε στοχοποιείται ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ απλά και μόνο επειδή είναι… αναγνωρίσιμος.

Το θέμα που προκαλεί τις φωνές για τις οποίες κάναμε αναφορά λίγο πριν, είναι ότι για αυτά τα «φιλικά» - «ψυχαγωγικά» παιχνίδια καλούνται κι επίσημοι διαιτητές για να σφυρίξουν. Διαιτητές των Εθνικών Πρωταθλημάτων. Ενας εξ αυτών, δε, σφυρίζει και στην Α1 κατηγορία. Δεν βλέπουμε- και ούτε θέλουμε να δούμε- τίποτα το μεμπτό σ’ αυτή την ιστορία. Μόνο μερικές ερωτήσεις θέλουμε να υποβάλλουμε .

Πρώτη ερώτηση: 
Ενημερώνεται η ΚΕΔ/ΕΣΚΑ για την παρουσία των διαιτητών στα «φιλικά» αυτά; Οι διαιτητές, δηλαδή, ενημερώνουν την Αρχή στην οποία υπόκεινται για την παρουσία τους στα παιχνίδια αυτά; Θεωρητικά, αν η αρμόδια Αρχή δεν γνωρίζει περί της συμμετοχής θα πρέπει οι διαιτητές να τιμωρηθούν. Θεωρητικά πάντα…

Δεύτερη ερώτηση:
Η διαδικασία αυτή γίνεται επί πληρωμή; Δεν είναι μεμπτό, προσοχή! Επίσημοι διαιτητές σφυρίζουν, άρα πρέπει να πληρώνονται. Το θέμα είναι πώς αμείβονται. Με βάση τις αποδοχές (ανά παιχνίδι) του εκάστοτε διαιτητή σε αγώνα ΕΣΚΑ ή ΕΣΚΑΝΑ ή Β’ ή Γ’ Εθνικής ή και Α2 ακόμα; Ή με κάτι… παραπάνω; Ή παίρνουν λιγότερα;

Η διαφάνεια είναι το απόλυτο ζητούμενο από τη στιγμή κατά την οποία οι υποψίες γιγαντώνονται και γίνονται- σταδιακά- φωνές. Δεν είναι λίγοι οι διαιτητές που… μουρμουρίζουν για όλη αυτή την ιστορία και τα στόματα ανοίγουν. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία συμμετέχουν έξι (6) συγκεκριμένοι διαιτητές (έχουμε τα ονόματα αλλά δεν θα τα αναφέρουμε) σε όλα τα παιχνίδια της παρέας.

Και κάτι ακόμα: 
Αληθεύει ότι αυτοί οι 6 διαιτητές συμμετείχαν συνολικά στο 45 ως 50% των αγώνων του Ψυχικού στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας; Για μας δεν είναι ύποπτο αυτό γιατί βλέπουμε διαφορετικά την υπόθεση. Απαντήσεις περιμένουμε. 

Το αναφέραμε και πριν:
Δεν είναι λίγοι οι διαιτητές που έχουν αρχίσει να ανοίγουν το στόμα κι επιζητούν διαφάνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα. Πλέον το λένε στους διαιτητικούς κύκλους ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και μάλιστα κάνουν λόγο για «εκκολαπτήριο διαιτητών» που θα σφυρίξουν σε μερικά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας. 

Ακόμα κι αν δεν μπορεί κανείς να το πιστέψει και παραπέμπει την όλη ιστορία σε υπερβολή, εμείς οφείλουμε να παραθέσουμε ορισμένα ερωτήματα μήπως και κινηθεί η διαδικασία.

Μήπως δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις κι απαντήσεις, όχι απόλυτα σ’ εμάς (που κάνουμε έρευνα, τη δουλειά μας δηλαδή), αλλά και προς την πλειοψηφία των διαιτητών που παρακολουθούν αυτή την άνιση μεταχείριση.
www.onsports.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια