Και ο οδηγός ταξί μπλεγμένος στις ληστείες και τη μάχη στο Παγκράτι


Τελικά, ο οδηγός ταξί με το οποίο προσπάθησε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς ο ληστής των φαρμακείων σε Νέο Κόσμο, Υμηττό και Βύρωνα δεν ήταν «θύμα» αλλά συνεργός! Φαρ ουέστ το Παγκράτι από ανταλλαγή πυροβολισμών χθες το βράδυ!
Οι δυο άνδρες,
ο 42χρονος που ενεπλάκη στην ανταλλαγή πυροβολισμών με τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ο 44χρονος συνεργός του, οδηγός του ταξί, συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο Παγκράτι. Νωρίτερα, είχαν ληστέψει τρία φαρμακεία σε Νέο Κόσμο, Υμηττό και Βύρωνα. 

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους κινητοποιήθηκαν άμεσα άνδρες των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και των Ομάδων Ζ και ΔΙ.ΑΣ. της Άμεσης Δράσης Αττικής.

Οι αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί ότι οι δράστες, μετά την τελευταία ένοπλη ληστεία στο Βύρωνα είχαν διαφύγει με ταξί. Το εντόπισαν στην περιοχή του Παγκρατίου και το ακινητοποίησαν στη συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νικηφορίδη.

Ο 42χρονος είχε καθίσει στο πίσω κάθισμα, για να φαίνεται πως πελάτης και να μην κινήσει υποψίες. Αλλά όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν το ταξί, ο δράστης πυροβόλησε με περίστροφο εναντίον τους, τραυματίζοντας έναν ειδικό φρουρό. 

Όπως είπε ο αστυνομικός στην ενημέρωση που έγινε την Παρασκευή στην Ασφάλεια, τον έσωσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. 

Ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, καθώς οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Το ταξί με τους δύο δράστες εγκλωβίστηκε και πάλι από τους αστυνομικούς σε κοντινή απόσταση, στην οδό Χρεμωνίδου, όπου και συνελήφθη ο 44χρονος οδηγός. Ο συνεργός του, όμως, κατάφερε μέσα στο πανδαιμόνιο να διαφύγει. 

Έφτασε στην είσοδο πολυκατοικίας, έσπασε το τζάμι της πόρτας εισόδου και εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που μένει στον δεύτερο όροφο άνοιξε την πόρτα για να δει τι συμβαίνει καθώς είχαν ακούσει πυροβολισμούς και τη τζαμαρία να σπάει, μπήκε στο διαμέρισμά του. Δεν τους πείραξε όμως.  

Με ένα μαχαίρι, ο δράστης, προσπάθησε να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο και να το κρύψει μέσα στο σπίτι. 
Οι αστυνομικοί που τον είχαν ακολουθήσει όμως, κατάφεραν να τον συλλάβουν. 

Μέσα στο διαμέρισμα του ζευγαριού βρέθηκαν τα αποσυναρμολογημένα κομμάτια του περιστρόφου, διαμετρήματος 0,38 special και το μαχαίρι, το οποίο χρησιμοποίησε για να αποσυναρμολογήσει το περίστροφο.

Στο σημείο της ένοπλης συμπλοκής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

10 κάλυκες,
Δύο φυσίγγια,
Μία παραμορφωμένη βολίδα,
Ένα μεταλλικό περίβλημα βολίδας και
Ένα θραύσμα βολίδας.
Επίσης, κατασχέθηκαν το ταξί και το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε ο αστυνομικός, μαζί με ένα θραύσμα από βολίδα που βρέθηκε σφηνωμένο.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δυο συλληφθέντες να είχαν κάνει κι άλλες ληστείες με την ίδια μέθοδο. 

Και οι δυο θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια