Αποβολή βουλευτή της χρυσής αυγής από την Βουλή μετά απο σφοδρή σύγκρουση με το προεδρείο.

Σκηνικό έντασης προκλήθηκε πριν από λίγο στη Βουλή, με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη, που για πρώτη φορά επιχείρησε να αντιδράσει στην προκλητική συμπεριφορά τους. Επέβαλε μάλιστα μομφή....
κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου, καλώντας ως και τον φρούραρχο της Βουλής για να επιληφθεί του θέματος.


Αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε ο κ.Ηλιόπουλος, καταφερόμενος κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης επί επίκαιρης ερώτησης που είχε απευθύνει ο ίδιος στον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.


Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός καταφέρθηκαν και οι δύο κατά της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της, πράγμα που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Ηλιόπουλου όταν ήρθε η ώρα να αναπτύξει τη δική του ερώτηση προς υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.


«Παρακολουθήσαμε μία ερώτηση σούπα από τον Mr. Alexis που ετοιμάζεται για πρωθυπουργός», είπε, προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Δραγασάκη που ζήτησε από τη θέση του προεδρεύοντος να ανακαλέσει, κάνοντας λόγο για προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Πείτε μου τι είναι προσβλητικό», απάντησε ο βουλευτής και ο κ. Δραγασάκης του ζήτησε να προχωρήσει στην ανάπτυξη της ερώτησής του, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα του στερήσει τον λόγο και θα τον αποβάλει από την αίθουσα εφαρμόζοντας τον Κανονισμό της Βουλής.

«Το Mr. Alexis είναι προσβλητικό;», επέμεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, με τον κ. Δραγασάκη να καλεί στην αίθουσα τον φρούραρχο της Βουλής, επιμένοντας πως είτε θα αναπτύξει την ερώτησή του ο κ. Ηλιόπουλος είτε θα του στερήσει τον λόγο.

«Τι είναι αυτά που λέτε; Φέρτε τον φρούραρχο και όποιον άλλο θέλετε», συνέχισε ο βουλευτής, ξεκινώντας ένα επεισόδιο άνευ προηγουμένου. «Δεν θα συμπεριφέρεστε στη Βουλή σαν συμμορία», ξέσπασε ο προεδρεύων, για να εισπράξει την απάντηση ότι «εσείς και το απόκομμά σας είναι συμμορία» και χαρακτηρισμούς όπως «ξεφτιλισμένοι» που απευθύνονταν σε σύσσωμο σχεδόν πια το Σώμα.


«Αν θέλετε να παλέψετε για το Δημοκρατικό τόξο, εμείς θα παλέψουμε για το Ελληνικό τόξο», συνέχισε ο χρυσαυγίτης βουλευτής, καλώντας τον πρόεδρο να καθίσει κάτω(!).


«Σας αφαιρώ τον λόγο», είπε ο κ. Δραγασάκης. «Αφαιρέστε ό,τι θέλετε. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από την αίθουσα», συνέχισε με τον ίδιο προκλητικό τρόπο ο κ. Ηλιόπουλος, προκαλώντας την εντολή του προέδρου να μην ακούγεται το μικρόφωνό του και την προειδοποίηση να φύγει από την αίθουσα για να μη διωχθεί με άλλο τρόπο, αφού δεν σέβεται τον Κανονισμό.


«Θα αποδείξουμε πόσο ξεφτίλες είστε. Αλήτες», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, με τον Γιάννη Δραγασάκη να γράφει την τελευταία πράξη του έργου. «Το προεδρείο επιβάλλει μομφή κατά του κ. Ηλιόπουλου και αποβολή του από την αίθουσα», είπε, με τους βαρείς χαρακτηρισμούς πλέον να μεταφέρονται στους διαδρόμους της Βουλής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια