Απορρίφθηκαν τα αιτήματα της Β. Κορέας


Απέρριψε η Νότια Κορέα τις προϋποθέσεις που έθεσε η Πιονγκγιάνγκ για επανάληψη του διαλόγου με την Σεούλ και την Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζοντάς τες ακατανόητες και καλώντας τη Βόρεια Κορέα να προτιμήσει τις...
διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα και όχι τις προκλήσεις.

«Τα αιτήματα....
της Βόρειας Κορέας είναι απολύτως ακατανόητα. Είναι ανόητα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας ειδικά το αίτημα για άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ.

«Ζητάμε επίμονα από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να διατυπώνει τόσο ακατανόητα αιτήματα και να προχωρήσει σε λογικές επιλογές, όπως της έχουμε ζητήσει πολλές φορές», τόνισε ο Τσο Τάι-Γιουνγκ.

Νωρίτερα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις που θέτει για την επανέναρξη του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μεταξύ αυτών είναι η άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ που επιβλήθηκαν ως μέτρο αντιμετώπισης των βορειοκορεατικών πυρηνικών δοκιμών.

«Οι κυρώσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Συμβουλίου, που κατασκευάστηκαν με άδικες μεθόδους πρέπει να αποσυρθούν», σημειώνει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της Βόρειας Κορέας στην σχετική ανακοίνωσή του.

Επίσης η Πιονγκγιάνγκ ζητεί τη δέσμευση της Ουάσιγκτον και της Σεούλ ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές και πυρηνικές απειλές εναντίον της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας, η Βόρεια Κορέα φέρεται να δηλώνει ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μπορεί να ξεκινήσει μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν από την περιοχή τα πυρηνικά τους όπλα...
naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια