Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Καρέ καρέ η μάχη των αστυνομικών με τους βομβιστές της Βοστόνης!


Τις φωτογραφίες τράβηξε κάτοικος του Γουόρτερτάουν. 
Μπροστά από το σπίτι του εκτυλίχθηκε η μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και τους βομβιστές της Βοστόνης. 
Ο Τάμερλαν άρχισε να προχωρά προς τους αστυνομικούς λίγα λεπτά πριν πέσει νεκρός. 
Να απαγχονιστεί δημόσια ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ ζητά γνωστός τραγουδιστής. 
Ποιος ήταν ο ρόλος της μητέρας των δυο βομβιστών. 
Γιατί η σύζυγος του 26χρονου αρνήθηκε να μιλήσει στους αστυνομικούς. 
Δραματικές φωτογραφίες από τη στιγμή....
της ανταλλαγής πυροβολισμών ανάμεσα στην αστυνομία της Βοστόνης και τους αδερφούς Τσαρνάεφ, τον 26χρονο Τάμερλαν και τον 19χρονο Τζοχάρ, τους βομβιστές του Μαραθωνίου φέρνει το φως κάτοικος του Γουότερτάουν. 

Ο Andrew Kitzenberg είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στο σπίτι του η μάχη ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 26χρονος Τάμερλαν. Έβγαλε τις φωτογραφίες και της «ανέβασε» στο blog του. 




Δείχνουν ξεκάθαρα τους αδερφούς Τσαρνάεφ να καλύπτονται πίσω από το μαύρο Mercedes SUV και να ανοίγουν πυρ κατά των αστυνομικών που τους καταδίωξαν, μετά τη δολοφονία αστυνομικού του πανεπιστημίου ΜΙΤ. 

Οι δυο δράστες, υπό την απειλή όπλου, πήραν το αυτοκίνητο και για μισή ώρα κράτησαν όμηρο τον οδηγό του. Όπως ο ίδιος κατέθεσε, ο Τάμερλαν χτύπησε το τζαμί του συνοδηγού. Ο ανυποψίαστος οδηγός άνοιξε και τότε ο 26χρονος του έβαλε το όπλο στο κεφάλι και τον ρώτησε: «άκουσες για την επίθεση στο Μαραθώνιο; Εγώ την έκανα». 

Οι Τσαρνάεφ άφησαν τον οδηγό μισή ώρα μετά, χωρίς να τον πειράξουν. 



Αργότερα ενεπλάκησαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών. Τα δυο αδέρφια φαίνονται στις φωτογραφίες να τρέχουν σε ένα πράσινο σεντάν, όπου φαίνεται να είχαν πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Έναν από αυτούς, τον πυροδότησαν, γεμίζοντας το δρόμο καπνό. 

Τότε, ο Τάμερλαν άρχισε να περπατά –χωρίς να έχει σταματήσει να πυροβολεί- προς τους αστυνομικούς. Λίγα λεπτά μετά, έπεσε στο δρόμο. Ο αυτόπτης μάρτυρας δε μπόρεσε να διακρίνει αν τον συνέλαβε η αστυνομία ή έπεσε νεκρός. 


Την ίδια στιγμή, ο Τζοχάρ μπήκε στο πράσινο αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει προς το μέρος των αστυνομικών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στην προσπάθειά του να διαφύγει, «πάτησε» τον αδερφό του. Διαφεύγοντας, ο 19χρονος δεν πτοήθηκε από το φραγμό που είχαν στήσει δυο περιπολικά. Πήρε παραμάζωμα τις ανοιχτές πόρτες και εξαφανίστηκε. 




Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα. Είχε βρει καταφύγιο μέσα σε μια βάρκα που ήταν "παρκαρισμένη" στην πίσω αυλή ενός σπιτιού. Ο ιδιοκτήτης τον βρήκε και κάλεσε την αστυνομία. Νέα ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον νεαρό να παραδίδεται τελικά, αφού πρώτα προσπάθησε να αυτοκτονήσει. 

Από την απόπειρα προκάλεσε σοβαρό τραύμα στο λαιμό του και δε μπορεί να μιλήσει. Η πρώτη του επικοινωνία με τις αρχές, που τη Δευτέρα του απήγγειλαν κατηγορίες, έγινε κυρίως με γραπτά μηνύματα. Ο Τζοχάρ είπε ότι ο αδερφός του είχε την ευθύνη των επιθέσεων κι εκείνος απλά ακολούθησε. 

Με βάση τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, κινδυνεύει με ισόβια. Ο ρόκερ Τεντ Νούτζεντ όμως ζητά μια ακόμη πιο σκληρή τιμωρία: τον δημόσιο απαγχονισμό του. Σε άρθρο του στην World Net Daily, με τίτλο "Ώρα να ισιώσουμε το λαιμό του τζιχαντιστή αλήτη", γράφει: "Φανταστείτε αυτός ο τζιχαντιστής αλήτης να είχε κάνει το ίδιο 150 χρόνια πριν. Θα ήταν κρεμασμένος από μια βελανιδιά, όχι περισσότερο από 60 μέρες μετά τη σύλληψή του. Αυτή θα ήταν δικαιοσύνη". 

Η μητέρα τους τους ώθησε στη τζιχάντ; 

Σύμφωνα με θείο των δυο δραστών, η μητέρα τους Ζουμπεϊντάτ ήταν αυταρχική και εκείνη που τους ώθησε στον ακραίο ισλαμισμό. Εκείνοι, της είχαν μεγάλη αδυναμία. 


Ο Ρουσλάν Τσαρνί δήλωσε στη MailOnline ότι η Ζουμπεϊντάτ επέτρεψε σε έναν σκληροπυρηνικό κληρικό να μπαινοβγαίνει στο σπίτι της οικογένειας και να κάνει κηρύγματα, να υποστηρίζει πως μπορεί να μιλά με δαίμονες και να κάνει εξορκισμούς. 

Οικογενειακός φίλος δήλωσε από την πλευρά του ότι ο πατέρας της οικογένειας, ποτέ δεν αντιστάθηκε στη γυναίκα του, η οποία ήταν το «αφεντικό» στο σπίτι. 

Στο μεταξύ, η Αμερικανίδα σύζυγος του Ταμερλάν, Κάθριν Ράσελ, μια πρώην μαζορέτα που ασπάστηκε το ισλάμ για χάρη του 26χρονου, με τον οποίο έχει και ένα τρίχρονο κοριτσάκι, αρνήθηκε να μιλήσει με την αστυνομία, σύμφωνα με το δικηγόρο της, τον οποίο επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.


Η έρευνα συνεχίζεται με την ανάλυση των τηλεφωνημάτων, των τραπεζικών λογαριασμών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπόπτων.

Η έρευνα προσανατολίζεται επίσης στη Ρωσία και τους "πέντε μήνες και δεκατρείς ημέρες" που πέρασε ο Ταμερλάν το 2012 στο Νταγκεστάν, δήλωσε πηγή των τοπικών αρχών.

Στη διάρκεια της διαμονής του εκεί, "βρέθηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές στο στόχαστρο των δυνάμεων της τάξης" ενώ ήταν παρέα με έναν άλλο νεαρό άνδρα που παρακολουθούνταν επειδή ήταν ύποπτος για διασυνδέσεις με παράνομους ισλαμιστικούς κύκλους.


Όμως η εσφαλμένη ορθογραφία του ονόματός του μπορεί να είναι μια από τις αιτίες για τις οποίες διέφυγε από το ραντάρ του FBI και των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιχαμ.

"Το FBI μου εμπιστεύθηκε πως ο λόγος για τον οποίο το όνομά του δεν εμφανίσθηκε στο σύστημα ήταν ότι δεν ήταν γραμμένο με τη σωστή ορθογραφία", δήλωσε ο γερουσιαστής διευκρινίζοντας: "Δεν ξέρουμε αν ήταν αυτός που το έγραψε λάθος" ή αν ήταν η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: getonhand.com / Andrew Kitzenberg

newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια