Οι φράουλες βάφτηκαν με αίμα


Οι φράουλες βάφτηκαν με αίμαΤους 28 φθάνουν οι σοβαρά τραυματίες αλλοδαποί εργάτες από το Μπαγκλαντές, που τραυματίστηκαν το απόγευμα από πυροβολισμούς που δέχθηκαν στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα από τους αλλοδαπούς διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι 19 στο νοσοκομείο του Πύργου. Επίσης, σύμφωνα....
πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οκτώ από τους τραυματίες φέρουν σοβαρότερα τραύματα. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των Ελλήνων που εμπλέκονται στο αιματηρό επεισόδιο.

Οι αλλοδαποί που μετείχαν στη σύγκρουση, αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι διακομιδές για εκείνους που χρειάζονταν περισσότερα από την παροχή πρώτων βοηθειών για το νοσοκομείο Πύργου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στην Πάτρα διακομίστηκαν εννέα αλλοδαποί και 16 στον Πύργο.

Σε δυο συλλήψεις ημεδαπών για τα επεισόδια στη Μανωλάδα Ηλείας προχώρησαν οι Aρχές. Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης των καλλιεργειών και ακόμη ένα άτομο. Aναζητούνται άλλα δύο.

Η Αστυνομία, επίσης, έχει πάρει αυξημένα μέτρα στην περιοχή, ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες συγκεντρώθηκαν κοντά στην είσοδο της καλλιέργειας και όταν οι τρεις εκπρόσωποι του ιδιοκτήτη τους είπαν πως δεν θα πληρωθούν και αυτό προκάλεσε αντιδράσεις. 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αλλοδαπός εργάτης στην ιστοσελίδα ilialive.gr, τα άτομα κρατούσαν όπλα και πυροβόλησαν πρώτα στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια όμως πυροβόλησαν αδιακρίτως προς την ομάδα των εργατών. Η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της κάνει λόγο για ένα άνδρα που οπλοφορούσε, ο οποίος τραυμάτισε 20 άτομα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας εκ των τριών Ελλήνων, που είναι εκπρόσωποι του εργοδότη, πυροβόλησε εναντίον των αλλοδαπών, όταν οι τελευταίοι ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Μόλις έγινε το μακελειό, το σημείο γέμισε με αιμόφυρτους άντρες. Κατόπιν, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή, οι αλλοδαποί κάλεσαν σε βοήθεια στο διπλανό πρατήριο υγρών καυσίμων και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την Ηλεία και την Αχαΐα, άρχισαν να φτάνουν το ένα μετά το άλλο στο τόπο του συμβάντος.

Άμεση διερεύνηση του γεγονότος ζητά το ΠΑΣΟΚ

"Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων λόγω της καταγωγής τους συνιστά σε κάθε περίπτωση ρατσιστική ενέργεια και πρέπει να αντιμετωπιστεί και ως τέτοια", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το περιστατικό ακραίας βίας στη Νέα Μανωλάδα και σημειώνει ότι αυτό πρέπει να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρμόδιες αρχές.

Υπογραμμίζει επίσης ότι "η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί άμεσα και να γίνει γνωστό πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε εργάτες γης στην περιοχή".

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: "Η απασχόληση αλλοδαπών πολιτών που δεν έχουν χαρτιά, εφόσον αποδειχτεί κάτι τέτοιο, γίνεται με ευθύνη των εργοδοτών και δεν αποτελεί άλλοθι, σύμφωνα με το νόμο, για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και πολύ περισσότερο για την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας".
news.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια