Προσοχή! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού


Προσοχή! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΜε κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8-9 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα:
· Αύριο Κυριακή 7/4 Θυελλώδεις άνεμοι, 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν αρχικά στο Αιγαίο, από νότιες διευθύνσεις και από το απόγευμα στα δυτικά και νότια, από δυτικές διευθύνσεις.
Επίσης προβλέπονται....
κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου, από τα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως τη Δευτέρα.
· Τη Δευτέρα 8/4, ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6-8 μποφόρ θα επικρατήσουν στη χώρα και μόνο στα νότια θα διατηρηθούν δυτικοί άνεμοι 8 με 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα βροχόπτωσης και καταιγίδων σταδιακά θα εξασθενήσουν αλλά τις πρωινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική νησιωτική χώρα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση του καιρού.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:
· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
newsbomb.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια