Οι ιστορικές μνήμες δεν υποβιβάζονται...


Οι ιστορικές μνήμες δεν υποβιβάζονται...Τώρα ας την αφήσουν επιτέλους ήσυχη. Αρκετά την κακοποίησαν μέτοχοι, πρόεδροι και μια μικρή μερίδα ανόητων οπαδών. Αρκετά ασέλγησαν πάνω της όσοι την βρήκαν εξαντλημένη ανήμπορη και της έδωσαν τη χαριστική βολή. 

Όλοι οι κατά....
καιρούς σωτήρες ανεξάρτητα από τις προθέσεις τους το μόνο που κατάφεραν είναι κάθε χρόνο να τη φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην άβυσσο. Η ΑΕΚ έπεσε μέσα στα γήπεδα. Επεσε με το δικαίωμα να διαμαρτύρεται για καταδικαστικά σφυρίγματα διαιτητών αλλά με την περηφάνια ότι δεν ζήτησε και δεν της χάρισαν τίποτα. 

Νομίζω ότι οι αντίπαλοί της που σώθηκαν την τελευταία στιγμή δεν μπορούν να μιλούν με τη δική της άνεση για περηφάνια... Η ΑΕΚ ζει το δράμα της αλλά δεν είναι το τελευταίο. Εφτασε σ' αυτή την κατάσταση εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας. Στη Β' Εθνική θα κουβαλήσει όλα τα χρέη. Το ελληνικό δημόσιο ανέχτηκε να τη λεηλατούν, να την κατακλέβουν. Μόνο με τα κλεμμένα από τον Ψωμιάδη η ΑΕΚ θα ήταν όρθια, ζωντανή και ακμαία. 

Λάθη, παραλείψεις και τραγικές επιλογές την έφτασαν στον υποβιβασμό. Οχι, δεν είναι ντροπή ένας υποβιβασμός. Ντροπή είναι όταν χάνεται ο σεβασμός. Η ΑΕΚ δεν είναι μια Ανώνυμη Ποδοσφαιρική Εταιρεία που διατηρεί επαγγελματική ομάδα. Είναι ιστορικός συμβολισμός που δεν χάνεται ούτε με υποβιβασμό στη Β' Εθνική ούτε με τη διάλυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας που είχε το προνόμιο να εμπορεύεται το όνομα της. 

Η ΑΕΚ έχει βαθιές καταβολές γιατί αντιπροσωπεύει ιστορικές μνήμες. Αυτές δεν γίνονται μετοχές και δεν μεταβιβάζονται σε μεγαλομετόχους. Ο κόσμος που δάκρυσε το βράδυ του υποβιβασμού είναι η τιμή και η περιουσία της. Είναι η εγγύηση για τη συνέχεια της. Οι αετοί θα μείνουν στον αέρα. Η ΑΕΚ δεν είναι ΑΦΜ...

Γιώργος Χελάκης
sport-fm.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια