Πήγαν να περάσουν "νύχτα" μείωση 35% στις συντάξεις του ΟΑΕΕ αλλά τους πήραν χαμπάρι και το απέσυραν.



Λαθραία μέσα στη νύχτα σαν τον κλέφτη ο Βρούτσης πήγε να περάσει διάταξη που να μειώνει τις συντάξεις ΟΑΕΕ 35%.
Φυσικά εν γνώσει Σαμαρά που καμαρώνει που είναι Πρωθυπουργός. (Για το "θεματάκι Σαμαράς, Κρανιδιώτης, Μελισσανίδης, ΟΠΑΠ βέβαια ούτε κουβέντα.)

Το γεγονός αποκάλυψε η ΓΣΕΒΕΕ.
Βρούτσης: Αποσύρεται η διάταξη.
Προηγήθηκε βέτο του Ευάγγελου Βενιζέλου που ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα.
Οι μειώσεις αφορούσαν όσους καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη.
Η μείωση ήταν οριζόντια 35% ανεξαρτήτως ποσού.
Η αποκάλυψη αυτή έγινε λίγες ώρες πριν την....
κατάθεση του πολυνομοσχεδίου.

Η λέξη παλινωδίες είναι φτωχή να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση. 

Από τη μια προσπαθούν να βρούν μια χρυσή τομή για να καμφθούν οι αντιρρήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, όσον αφορά τις απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο και από την άλλη "εξαφανίζουν" μια κρυφή διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την ΓΣΕΒΕΕ αλλά και το ΠΑΣΟΚ, στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει μειώσεις έως και 35% για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη!

Μόλις αυτό αποκαλύφθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο! Ο ίδιος ο κ. Βρούτσης είπε ότι η διάταξη δεν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτό αλλά απέφυγε να πει αν θα υπάρχει σε άλλο νομοσχέδιο....

Το θέμα έγινε ευρέως γνωστό όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ήταν σε σύσκεψη με τον υπουργό Εργασίας ειδοποίησαν τον κ. Βενιζέλο για την διάταξη. Ο κ. Βενιζέλος άσκησε βέτο και ζήτησε να αποσυρθεί αμέσως αφού δεν υπήρχε τέτοιου είδους συμφωνία για μείωση συντάξεων. 

Με επιστολή που έστειλε η ΓΣΕΒΕΕ προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων ζητεί άμεσα συνάντηση μαζί τους, "ύστερα από πληροφορίες", όπως αναφέρει, "ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους. "

Και συνεχίζει: "Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ."

Η ΓΣΕΒΕΕ υπενθυμίζει ότι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων.

Και καταλήγει: "Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα."
newsit.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια