Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη η ΔΑΠ για 27η χρονιά !!!


Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των φετινών φοιτητικών εκλογών, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με τα στοιχεία -μέχρι στιγμής- στις κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 100.000 φοιτητές, σημειώνοντας μικρή πτώση, ενώ η ΔΑΠ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα όλων των φοιτητικών παρατάξεων βγαίνει πρώτη δύναμη για 27η χρονιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία ψήφισε ποσοστό 505 των ενεργών φοιτητών.

Σύμφωνα με τις έως....
τώρα καταμετρημένες ψήφους η ΠΑΣΠ συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 15% ενώ αυξημένα εεμφανίζονταιτα ποσοστά των  αριστερών   παρατάξεων ΠΚΣ , του ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ.

Η ΠΑΣΠ ακολούθησε πτωτική πορεία στις περισσότερες σχολές.Η ΕΦΕΕ πάντως για ακόμη μία χρονιά δεν κατάφερε να εκδώσει κοινά αποτελέσματα, οπότε η κάθε φοιτητική παράταξη κάνει λόγο για δική της νίκη εκδίδοντας ο καθένας τα δικά του αποτελέσματα.

Σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της ΔΑΠ:



 Με αφορμή τα αποτελέσματα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε:

"Όσοι ακόμη μιλούν για μια γενιά χωρίς οράματα και αξίες, για μια γενιά μακριά από την πολιτική, σήμερα πήραν μια ηχηρή απάντηση. Διαψεύστηκαν εκκωφαντικά. Πάνω από 100.000 νέοι σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  συμμετείχαν στην πιο ουσιαστική πολιτική διαδικασία δίνοντας ακόμη υψηλότερα ποσοστά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και επιβραβεύοντας τη στρατηγική της πολιτικοποίησης που ακολουθήσαμε τα τελευταία χρόνια".

Την παρθενική τους εμφάνιση στις εκλογές των φοιτητών έκαναν και παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΔΗΜΑΡ χωρίς όμως να είναι δυνατή η καταγραφή του ποσοστού καθώς το κόμμα στήριξε ανεξάρτητα σχήματα.



Η νεολαία της ΠΑΣΠ αναφέρει τα εξής:

"Οι σημερινές φοιτητικές εκλογές απέστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Πρώτον: Η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες αποδεικνύει ότι το φοιτητικό κίνημα είναι μαζικό, ζωντανό. Εμείς πιστεύουμε και ελπιδοφόρο. Δεύτερον: Η ψήφος των φοιτητών δημιουργεί μια μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία, που σε συνδυασμό με το μέγεθος της συμμετοχής, αυξάνει την ευθύνη των προοδευτικών παρατάξεων για τη συγκρότηση του φοιτητικού κινήματος εκ του μηδενός. Τρίτον: Η ΠΑΣΠ, παρά την προσπάθεια που οργανωμένα έγινε, να εξαφανιστεί επικοινωνιακά και να πληγεί οργανωτικά, διατηρεί τις δυνάμεις της και σε πολλές περιοχές βελτιώνει τις εκλογικές της επιδόσεις.

Αποδεικνύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, ότι τα δίπολα στο χώρο της νέας γενιάς δεν μπορούν επικοινωνιακά να διαμορφωθούν. Θα συνιστούσαμε μάλιστα αυτούς που έβλεπαν άλλο δίπολο από αυτό που έβγαλε η κάλπη των εκλογών, να ασχοληθούν με το ντέρμπι μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Αλαβάνου, όπου το σκορ διαμορφώνεται σε 0-1".
protothema.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια